header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Kinderlintjes 2013

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

Op woensdag 20 november reikte burgemeester Bruls de Nijmeegse Kinderlintjes uit.

Lieke Wolf, Lotte Smeenge, Mare Dekkers (allen 9 jaar)[bewerken]

Nadat de hond van Lieke werd opgehaald door de dierenambulance voelde zij zich hier erg bij betrokken. Samen met haar vriendinnen Lotte en Mare zijn ze maanden bezig geweest om geld op te halen voor dierenambulance Nijmegen door zelfgemaakte armbandjes te verkopen en door het ophalen van lege flessen. De meiden hebben al € 200,00 bij elkaar gewerkt opdat de dierenambulance nog meer dieren kan helpen.

Pascal Leensen (12 jaar)[bewerken]

Pascal vrolijkt iedereen op met zijn humor en positieve woorden ondanks zijn handicap. Pascal is grotendeels verlamd en zit in een rolstoel. Hij zat tot en met groep 7 op Basisschool Klein Heyendaal maar omdat het leren lopen teveel aandacht vraagt zit hij nu op de Sint Maartensschool. Pascal klaagde nooit, wilde altijd meedoen en met zijn doorzettingsvermogen is hij een voorbeeld voor iedereen. Zijn hele ‘oude’ klas vindt Pascal een echte held die het verdient om in het zonnetje te worden gezet.

Jimmy Jansen (10 jaar)[bewerken]

Al vanaf jonge leeftijd is fietscross Jimmy’s lust en leven. Na een valpartij werd geconstateerd dat Jimmy maar een werkende nier had. In januari 2012 is zijn niet werkende nier verwijderd en in april begon het nieuwe bmx-seizoen weer. Ondanks zijn zware operatie heeft Jimmy vorig jaar alle wedstrijden gewonnen. Dit jaar is Jimmy ook Nederlands kampioen geworden en hij werd 6e bij de Wereldkampioenschappen in Nieuw Zeeland.

Luke de Bakker (11 jaar)[bewerken]

In het voorjaar van 2011 kreeg Luke te horen dat haar oom Sander ernstig ziek was en dat de artsen niks meer voor hem konden doen. Haar oom liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar manieren om zijn ziekte te verslaan. Hij vond een therapie die waarschijnlijk niet kon genezen maar hem wel extra tijd gaf. Deze therapie was duur en de verzekering betaalde niet. Luke wist raad: ze ging knutselwerkjes verkopen en maakte ook schilderen voor de verkoop. De opbrengst ging naar de door de familie opgerichte stichting No Guts No Glory (NGNG). Oom Sander is in juli 2011 helaas overleden maar de stichting en zeker ook Luke gaat door en is een echt NGNG-boegbeeld en zamelt geld in waar ze kan tijdens benefietconcerten en op school. Zo heeft ze meer dan € 200,00 opgehaald met de verkoop van polsbandjes aan klasgenoten. Lukes inzet heeft haar geholpen om verdriet te mogen voelen en te beseffen dat je altijd kansen moet grijpen.

Amira Willighagen (9 jaar)[bewerken]

Amira zong bij het tv-programma Holland's Got Talent het klassieke nummer ‘O Mio Babbino Caro’ en zij overrompelde de jury zodanig dat zij een golden ticket in de wacht sleepte met haar optreden en direct door mag naar de liveshows. Met deze prestatie zet Amira Nijmegen op de kaart.

Job, Pien en Puck van Mierlo (11, 9 en 13 jaar)[bewerken]

Job, Pien en Puck zagen hun oom op televisie bij een inzamelactie van Douwe Egberts-koffiepunten voor de Voedselbank in Voorburg. De punten konden worden omgewisseld voor koffie. De kinderen raakten in de ban van de Voedselbank en gingen punten inzamelen voor de eigen Nijmeegse voedselbank onder het motto: “die hebben ook hulp nodig en wij hebben toch kerstvakantie!”. Met dank aan Job, Pien en Puck kreeg de Nijmeegse voedselbank eind januari van dit jaar een donatie van 350 pakken koffie. En de inzameling was hiermee niet teneinde want de actie werd opgepakt door de lokale media en vele stadsgenoten en dit jaar zijn er alweer 300.000 punten afgeleverd bij de Voedselbank.

Brad Brouwer (9 jaar)[bewerken]

Brad heeft twee jaar lang op bewonderenswaardige manier voor zijn zieke moeder gezorgd. Zijn moeder overleed op 29 juni van dit jaar aan kanker. Brad deed werkelijk alles voor haar; Brad liep met haar aan de hand, maakte lekkere dingetjes voor haar, stopte haar onder en knuffelde haar. Tot slot zong hij in het crematorium voor zijn moeder het lied ‘Achtste groepers huilen niet’ van Kim-Lyan van der Mey. Wat zou Brads moeder trots zijn op zijn kinderlintje.

Stijn Brouwer (11 jaar)[bewerken]

Stijn bedacht om van de jaarlijkse sportdag van zijn school Basisschool De Hazekamp een sponsoractiviteit te maken. Bij elk sportonderdeel sneuvelde persoonlijke records van de kinderen wat in totaal een bedrag van € 711,86 opleverde voor Kika. Stijns gedachte achter het doel was eenvoudig: ‘Je zou het ook fijn vinden dat mensen jou helpen als je kanker hebt’. Stijn heeft de hele organisatie zelf ter hand genomen, wat natuurlijk een mooie combinatie van eigen initiatief, creativiteit én doorzettingsvermogen is!

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden