Klinkenberg, Johannes Christiaan Karel

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

Algemene gegevens persoon
Volledige naam : Klinkenberg, Johannes Christiaan Karel
Geboortejaar: Geboortedatum::1852
Overlijdensjaar: Overlijdensdatum::1924
Beroep : kunstschilder


Johannes Christiaan Karel Klinkenberg werd geboren op 14 januari 1852 in Den Haag en is gestorven op 23 april 1924 in Den Haag. Hij was een leerling van de Haagse Academie. Aanvankelijk schilderde hij landschappen en historische voorstellingen. Na 1880 legde hij zich vooral toe op stadsgezichten met veel zonlicht. Ook heeft hij geaquarelleerd en geëtst. Hij signeerde meestal met Klinkenberg of J. C. K. Onderwerp van zijn Nijmeegse stadsgezichten waren de Burchtstraat (gezicht vanaf kruispunt Nieuwstraat-Burchtstraat in de richting van de Grote Markt), de Grote Markt, de St. Stevenskerk en het stadhuis.

Uit twee brieven van Klinkenberg uit januari en februari 1906 blijkt dat hij, mede door een plattegrond die het Nijmeegse Archief hem toegestuurd had, de binnenplaats van het Valkhof heeft geschilderd. Deze autograven van Klinkenberg bevinden zich in het Regionaal Archief Nijmegen.

Bronnen

Regionaal Archief Nijmegen, Wetenschappelijke correspondentie, inv.nr. 596-130 (z.j.).


Commentaar

<comments hideForm="false"/> of, lees de overige commentaren ...