header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Koninklijke Onderscheiding 2010 bij bijzondere gelegenheid

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

In 2010 zijn er 7 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij bijzondere gelegenheid.

Mevrouw E.H.A. van den Hout (77)[bewerken]

Kreeg op maandag 7 juni a.s. een Koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw E.H.A. van den Hout startte in november 1982 als vrijwilliger bij de SOS Telefonische Hulpdienst Limburg, het huidige Sensoor Limburg. Vanaf maart 1986 bemenst zij de telefoon van SOS Telefonische Hulpdienst Nijmegen, nu Sensoor Gelderland Zuid. In 2009 dus 25 jaar.

De heer P. Karremans en de heer De Haas[bewerken]

De heren zijn beiden vrijwilliger bij Vereniging Gemina Project; de eerste Romeinse re-enactmentvereniging in Nederland. De Vereniging maakt al 24 jaar het leven in de Romeinse tijd aanschouwelijk. Met reconstructies van kleding, wapens en gebruiksvoorwerpen wordt een levendig beeld gegeven van het Romeinse militaire en civiele leven in ons land en in de eerste eeuw na Christus.

De heer M.H.J. Langen (54) en mevrouw J.M.W.P. Langen Willems (53)[bewerken]

Ontvingen woensdag 23 juni de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgen de Koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange verdiensten voor de Schietvereniging Keizer Karel. De heer M.H.J. Langen (54) en mevrouw J.M.W.P. Langen Willems (53) ontvangen woensdag de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgen de Koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange verdiensten voor de Schietvereniging Keizer Karel.

De heer A.A.P.M. van Hout[bewerken]

De heer Van Hout ontving op 21 juli ter gelegenheid van roze woensdag een Koninklijke Onderscheiding Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De is heer Van Hout is al twintig jaar onafgebroken actief als penningmeester van COC Nijmegen en COC Nederland. Daarnaast bekleedt hij deze functie ook bij andere verenigingen, zoals de HIV Vereniging Nederland. De heer M.H.J. Langen (54) en mevrouw J.M.W.P. Langen Willems (53) ontvangen woensdag de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgen de Koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange verdiensten voor de Schietvereniging Keizer Karel.

De heer A.G.A. van Bergen[bewerken]

Ontving op 18 augustus uit handen van de burgemeester van de gemeente Groesbeek, de versierselen behorende bij uw benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer A.G.A. van Bergen is vanaf 1985 bestuurslid - en vanaf 1995 voorzitter) van de Stichting Kindervakantiewerk Groesbeek.

De heer P.Th. M. Weijers (61) en de heer P.Th. Saleming (61)[bewerken]

ontvangen zondag 5 september de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgen de Koninklijke Onderscheiding voor hun jarenlange verdiensten voor de Kolpingvereniging Nijmegen.

Mevrouw L. Hogt-Tinselboer[bewerken]

Vrijdag 10 september ontvangt mevrouw Tinselboer (Lidy) uit handen van loco-burgemeester Kunst de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de onderscheiding vanwege haar verdiensten voor Parkinsonverpleegkundigen en mensen met de ziekte Parkinson.

De heer G.H. van Hal (75) ontvangt zaterdag 18 september uit handen van burgemeester Thom de Graaf de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor de Maria Geboorteparochie in Lent.

Mevrouw J.G.M. van der Mast-Mermans (66)[bewerken]

Ontving op zaterdag 9 oktober de versierselen behorende bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange verdiensten voor cultureel centrum ’t Bosduiveltje.

Mevrouw A. Hol[bewerken]

Maandag 6 december kreeg mevrouw Hol (Anja) uit handen van burgemeester De Graaf de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de onderscheiding vanwege haar verdiensten voor de kinderopvang. Zij heeft voor samenwerking en samenhang in de kinderopvang gezorgd.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden