header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Koninklijke Onderscheiding 2014 bij bijzondere gelegenheid

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

De burgemeester heeft in 2014 5 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid

De heer H.B.W. van Hees (64)[bewerken]

Kreeg op woensdag 14 mei de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als raadslid/fractievoorzitter gedurende 20 jaar.

De heer drs. W.P.M. van Beurden (60)[bewerken]

Kreeg op donderdag 30 oktober 2014 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor de patiëntenzorg.

De heer P.H.A.M. van den Berk (64)[bewerken]

Heeft op vrijdag 21 november 2014 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten op het gebied van Muziektherapie.

De heer C.J. Leenders (73)[bewerken]

Ontving op zaterdag 5 juli 2014 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten als actieve vrijwilliger bij muziekvereniging Harmonie Tarcisius.

De heer L.W.M.G. Vaessen (63)[bewerken]

Woonachtig in Haps gemeente Cuijk, heeft de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij heeft de Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn betekenis voor de Nijmeegse samenleving in het algemeen en de culturele sector in het bijzonder. De heer Vaessen was vanaf begin jaren 70 vrijwilliger en later acteur/regisseur bij Tejater Teneeter. Toen dit gezelschap in 1984 opgeheven werd en het jeugdtheater dreigde te verdwijnen uit de cultuurwereld heeft hij er voor gezorgd dat theatergroep KWATTA opgericht werd. Deze groep is nog steeds succesvol en heeft onlangs een internationale prijs gewonnen. Na zijn aantreden als directeur bij de Lindenberg in 1993 heeft hij zich ingezet voor een volwaardige landelijke profilering van de sector kunstzinnige vorming, als vrijwilliger, kwartiermaker en adviseur. De heer Vaessen is een van de eersten in Nederland die de aanzet heeft gegeven tot wat heden ten dagen Cultuureducatie is gaan heten - culturele activiteiten in het basisonderwijs met name voor kinderen in achterstandssituaties.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden