header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Koninklijke Onderscheiding 2015 bij bijzondere gelegenheid

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

De burgemeester heeft in 2015 9 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid

De heer V. de Jong (65) en mevrouw M. Postma (65)[bewerken]

Kregen donderdag 8 oktober 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgen deze Koninklijke onderscheidingen voor hun grote verdiensten voor de patiëntenzorg in Hatert.

Mevrouw M.J.C.M. Metz (63)[bewerken]

Kreeg zondag 21 juni 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor haar grote verdiensten voor de patiëntenzorg in Lindenholt.

Mevrouw L.J.M.F. Dehue (71)[bewerken]

Kreeg zaterdag 5 september 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor haar grote verdiensten voor Groen- en Speelpark Het Veldje De heer S.P.H.J. Bongers (49) ontvangt zondag 20 september 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer P.R Zoete (73) ontvangt de Zilveren Waalbrugspeld. Zij krijgen deze onderscheidingen voor hun grote verdiensten voor Parochie De Goede Herder. De heer P.H.B. Schwering (65) ontvangt zondag 20 september 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor het St. Nicolaasinternaat. Mevrouw J.Ch.W. Verdijk kreeg op de versierselen behorende bij de benoeming tot lid Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt deze onderscheiding voor haar jarenlange verdiensten als telefoonvrijwilligster bij Sensoor, de telefonische hulpdienst voor mensen die ergens anoniem over willen praten.

De heer S.P.H.J. Bongers (49)[bewerken]

Ontving op zondag 20 september 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer P.R Zoete (73) ontvangt de Zilveren Waalbrugspeld. Zij krijgen deze onderscheidingen voor hun grote verdiensten voor Parochie De Goede Herder.

De heer P.H.B. Schwering (65)[bewerken]

Ontving zondag 20 september 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor het St. Nicolaasinternaat.

Mevrouw J.R.J.M. Cremers en Mevrouw Verdijk Zij ontvingen op 7 november de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgen deze Koninklijke onderscheiding voor de verdiensten bij de telefonische hulpdienst van Sensoor Nijmegen. Mevrouw Cremers was daarnaast ook actief in de pr-commissie en bracht hiermee de activiteiten van Sensoor onder de aandacht van het publiek.

De heer L.B. Bongers (68)[bewerken]

Kreeg op 18 november 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de vrijwillige politie gedurende 34 jaar en zijn inzet als voorzitter/penningmeester van de personeelsvereniging van PGEM/Electrabel gedurende 35 jaar.

Mevrouw E.A. Nolle (80)[bewerken]

Kreege op 22 november 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor de stichting Pelita en de werkgroep Masoek Sadja Nijmegen gedurende 15 jaar.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden