header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Koninklijke Onderscheiding 2016 bij bijzondere gelegenheid

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

De burgemeester heeft in 2016 7 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid 2016

De heer A. Verhoef (76)[bewerken]

Kreeg op 9 maart 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor het voetbal in Nijmegen en omgeving.

Mevrouw O.M.M. Fennema (64)[bewerken]

Kreeg op 19 maart 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor Vereniging Groen- en Speelpark het Veldje, haar inzet in diverse werkgroepen van de Groenestraatkerk en haar ondersteuning van St. In Paradisum.

De heer M.H.M. Verstappen (69)[bewerken]

Kreeg op 3 juli 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de G-hockey commissie NMHC en de Centrale Cliëntenraad bij Stichting De Driestroom.

De heer J. Willemstein[bewerken]

Kreeg op 16 juli 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn inspanningen voor de wandelsport en in het bijzonder voor zijn belangrijke bijdrage aan het welslagen en de goede naam, zowel nationaal en internationaal, van de Vierdaagse van Nijmegen, het grootste Nederlandse publieksevenement. Hij wordt Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Prof.dr. M. van Eck van der Sluijs-van de Bor[bewerken]

Zij kreeg op 2 december 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Zij heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden als wetenschappelijk onderzoeker, hoogleraar, vernieuwer, toezichthouder èn opleidingsdirecteur van uitzonderlijk niveau. Haar verdiensten voor de Vrije Universiteit van Amsterdam, en de impact hiervan op zowel landelijk als internationale niveau, zijn groot.

De heer G.Th.C.D. Zweers (70)[bewerken]

Kreeg op 17 december 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke Onderscheiding voor zijn verdiensten voor het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (CCN-Z) en zwemclub De Ward te Bemmel

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden