header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Koninklijke Onderscheiding 2017 bij bijzondere gelegenheid

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

De burgemeester heeft in 2017 8 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid.

De heer prof.dr. G.J.M. Meijer (54)[bewerken]

Kreeg op 9 januari 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de wetenschap in het bijzonder. Prof. Meijer is een internationaal gerenommeerde molecuulfysicus. Dankzij een groot aantal wetenschappelijke doorbraken van hem, zijn er vaak compleet nieuwe vakgebieden en methoden binnen de natuurkunde ontsloten. Hij heeft de cavity-ring-down-spectroscopie verfijnd en geschikt gemaakt voor vele onderzoeksrichtingen.

De heer C. Kleinpenning inwoner uit Malden, gemeente Heumen[bewerken]

Kreeg de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit. De heer Kleinpenning 'staat' dan twintig jaar voor de inhoudelijke organisatie en het daadwerkelijke dirigeren voor het orkest de Stefaantjes. De muzikale kennis die hij de jeugd bijbrengt is van brede sociale betekenis. Sinds 1993 is hij lid en betrokken bij Stichting Michaël Drumband. Tot heden organiseert hij de jaarlijkse Michaëlmars. Het aanvragen van de benodigde vergunningen en het bedenken en aanpassen van de routes op de verschillende afstanden is zijn specialiteit. Gelet op zijn decennialange bijdrage voor de gemeenschap op cultureel en maatschappelijk gebied, acht ik hem decorabel. Daarom wil ik u voorstellen hem bij Bijzondere Gelegenheid te onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer W.C.A. van Dam (75)[bewerken]

Kreeg op14 oktober 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de Stichting Stedenband Nijmegen-Pskov (SSNP).

Mevrouw professor dr. A. Fasolino-Maan (63)[bewerken]

Kreeg op 20 oktober 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Zij krijgt deze Koninklijke Onderscheiding voor haar verdiensten als hoogleraar Computational Condensed Matter en haar bestuurlijke activiteiten.

Mevrouw I.A. van den Broeck (81)[bewerken]

Ontving op 26 oktober 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten als forensisch arts.

Mevrouw drs. C.C. van Beek-Verhagen (61)[bewerken]

Kreeg op 15 november 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten als bestuurder van het Radboudumc en haar maatschappelijke nevenactiviteiten.

Mevrouw A.M.N. Hoefnagel-van Hal (76)[bewerken]

Kreeg op 26 november 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten als dirigente van het Parnassoskoor, Joachim & Annakoor en het Amazingkoor. De heer M.H. Verwegen (90) ontving op 16 december 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten onder andere als vrijwilliger en koster in woonzorgcentrum Nijevelt.

De heer M.H. Verwegen (90)[bewerken]

Kreeg op 16 december 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten onder andere als vrijwilliger en koster in woonzorgcentrum Nijevelt.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden