header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Koninklijke Onderscheiding 2018 bij bijzondere gelegenheid

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

De burgemeester heeft in 2018 acht Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid.

Koninklijke onderscheiding voor R.Fleuren[bewerken]

De heer R.E.G.M. (Rik) Fleuren (63) ontving op 20 februari 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor tennisvereniging Rapiditas.

Koninklijke onderscheiding voor G. Halmanns[bewerken]

De heer G. (Gerhard) Halmanns (65) ontving op 12 april 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de samenwerking tussen het Kandinsky College Nijmegen en het Lise-Meitner-Gymnasium te Geldern, Duitsland.

Koninklijke onderscheiding voor J. Ekkerink[bewerken]

De heer dr. J.L.P.(John) Ekkerink (62) ontving op 15 mei 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als GZ-psycholoog bij Stichting De Waalboog.

Koninklijke onderscheiding voor E. Brouwer[bewerken]

Mevrouw E.R (Els) Brouwer ontving van de wethouder Rotterdam op 6 juni 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Officier in de Orde Oanje-Nassau. Dankzij de inzet en gedrevenheid van mevrouw Brouwer is de zorg voor lymfoedeempatiënten op nationaal en internationaal niveau enorm vooruit gegaan. Mevrouw Brouwer laat een brede inzet en een zeer grote verantwoordelijkheid met een duidelijke grote uitstraling in de samenleving zien.

Koninklijke onderscheiding voor de heer V.A.M. Vintges[bewerken]

De heer V.A.M. Vintges ontving van de Commissaris van de Koning op 27 juni 2018 de versierselen bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In zijn functie als directeur van de Gelderse Natuur en Milieu Federatie (GNMF) nam hij voor diverse projecten en ontwikkelingen het initiatief, gericht op verbeteringen van natuur, milieu, landschap en duurzaamheid die de belangen van de organisatie ver overstegen. Dit leidde tot meer inzet van burgers, maatschappelijke organisaties en overheden om de voorgestelde verbeteringen te bereiken.

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw M.M.M. Taen[bewerken]

Mevrouw M.M.M. (Madelein) Taen (65) ontving op 3 november 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten als vrijwilliger bij Sensoor De Landelijke Luisterlijn.

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw J.J. Lucassen[bewerken]

Mevrouw J.J. (Jo) Lucassen (81) ontving op 16 november 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten in het onderwijs en de kerkelijke vieringen in het Waterkwartier.

Koninklijke onderscheiding voor de heer drs. S.J.C.M. Weijers[bewerken]

De heer drs. S.J.C.M. (Stef) Weijers (66) ontving op 6 december 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als lector bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en zijn maatschappelijke nevenactiviteiten op het gebied van Logistiek.

Koninklijke onderscheiding voor de heer prof.dr. J.H.M. Berden[bewerken]

De heer prof.dr. J.H.M. (Jo) Berden (70) ontving op 13 december 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn wetenschappelijke en maatschappelijke verdiensten als (emeritus) hoogleraar bij de Radboudumc op het gebied van Nefrologie (kennis en behandeling van nierziekten).

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden