header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Koninklijke Onderscheiding 2019 bij bijzondere gelegenheid

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

De burgemeester heeft in 2019 tien Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid.

Koninklijke onderscheiding voor de heer F. Pluijm[bewerken]

De heer F.R.M. (Frank) Pluijm (60) ontving vrijdag 1 maart 2019 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de vrijwillige Brandweer gedurende 22 jaar.

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw A. Lewe[bewerken]

Mevrouw A.M.E. Lewe ontving op 26 maart 2019 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van de Oranje-Nassau. Mevrouw Lewe was van 2002 tot 2006 lid van de SP-gemeenteraadsfractie in Nijmegen. Daarnaast is mevrouw Lewe sinds 2003 provinciaal statenlid van de SP-fractie. Op 26 maart 2019 nam zij afscheid als statenlid.

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Marie-José van den Hout[bewerken]

Mevrouw M.J.P. van den Hout (77) ontving op zondag 9 juni 2019 de versierselen behorende bij haar benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor Galerie Marzee en met name voor haar inzet van jong talent op het gebied van moderne sieraden.

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Hanneke Berben[bewerken]

Mevrouw J.C.J.M. Berben (65) ontving op donderdag 13 juni 2019 de versierselen behorende bij haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor haar werkzaamheden als voorzitter van het ROC Nijmegen.

Koninklijke onderscheiding voor de heer Willem van Wely[bewerken]

De heer W.J.D. van Wely (83) ontving dinsdag 18 juni 2019 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de Seniorenvereniging van Willem Smit Bedrijven.

Koninklijke onderscheiding voor de heer Harry GrimmiuS[bewerken]

De heer H.A. (Harry) Grimmius (67) is voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding voor de door hem geleverde belangrijke bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Koninklijke onderscheiding voor de heer mr. Ton van Lieshout[bewerken]

De heer mr. A.B.J. (Ton) van Lieshout (65) is voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding voor de door hem geleverde bijdragen aan met name de Stichting Zevenheuvelenloop.

Koninklijke onderscheiding voor de heer Rob de Jong[bewerken]

De heer Drs. R.J.M. (Rob) de Jong (65) ontving donderdag 21 november 2019 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten en werkzaamheden voor Pluryn.

Koninklijke onderscheiding voor de heer Roland Faber[bewerken]

De heer R.Th.A.M. (Roland) Faber (60) ontving zaterdag 21 december 2019 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de vrijwillige Brandweer gedurende 22 jaar.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden