Koninklijke onderscheiding bij bijzondere gelegenheid

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

Naast de traditionele lintjesregen worden er ook Koninklijke onderscheidingen bij bijzondere gelegenheid uitgereikt.

Naar de startpagina over onderscheidingen

2010

In 2010 zijn er 7 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij bijzondere gelegenheid.

Mevrouw E.H.A. van den Hout, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op maandag 7 juni a.s. een Koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw E.H.A. van den Hout startte in november 1982 als vrijwilliger bij de SOS Telefonische Hulpdienst Limburg, het huidige Sensoor Limburg. Vanaf maart 1986 bemenst zij de telefoon van SOS Telefonische Hulpdienst Nijmegen, nu Sensoor Gelderland Zuid. In 2009 dus 25 jaar.

De heer P. Karremans en de heer P. de Haas, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heren zijn beiden vrijwilliger bij Vereniging Gemina Project; de eerste Romeinse re-enactmentvereniging in Nederland. De Vereniging maakt al 24 jaar het leven in de Romeinse tijd aanschouwelijk. Met reconstructies van kleding, wapens en gebruiksvoorwerpen wordt een levendig beeld gegeven van het Romeinse militaire en civiele leven in ons land en in de eerste eeuw na Christus.

De heer M.H.J. Langen en mevrouw J.M.W.P. Langen Willems, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ontvingen woensdag 23 juni de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgen de Koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange verdiensten voor de Schietvereniging Keizer Karel. De heer M.H.J. Langen (54) en mevrouw J.M.W.P. Langen Willems (53) ontvangen woensdag de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgen de Koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange verdiensten voor de Schietvereniging Keizer Karel.

De heer A.A.P.M. van Hout, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van Hout ontving op 21 juli ter gelegenheid van roze woensdag een Koninklijke Onderscheiding Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De is heer Van Hout is al twintig jaar onafgebroken actief als penningmeester van COC Nijmegen en COC Nederland. Daarnaast bekleedt hij deze functie ook bij andere verenigingen, zoals de HIV Vereniging Nederland. De heer M.H.J. Langen (54) en mevrouw J.M.W.P. Langen Willems (53) ontvangen woensdag de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgen de Koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange verdiensten voor de Schietvereniging Keizer Karel.

De heer A.G.A. van Bergen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving op 18 augustus uit handen van de burgemeester van de gemeente Groesbeek, de versierselen behorende bij uw benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer A.G.A. van Bergen is vanaf 1985 bestuurslid - en vanaf 1995 voorzitter) van de Stichting Kindervakantiewerk Groesbeek.

De heer P.Th. M. Weijers (61) en de heer P.Th. Saleming (61), Lid in de Orde van Oranje-Nassau

ontvangen zondag 5 september de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgen de Koninklijke Onderscheiding voor hun jarenlange verdiensten voor de Kolpingvereniging Nijmegen.

Mevrouw L. Hogt-Tinselboer. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Vrijdag 10 september ontvangt mevrouw Tinselboer (Lidy) uit handen van loco-burgemeester Kunst de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de onderscheiding vanwege haar verdiensten voor Parkinsonverpleegkundigen en mensen met de ziekte Parkinson.

De heer G.H. van Hal, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

ontvangt zaterdag 18 september uit handen van burgemeester Thom de Graaf de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor de Maria Geboorteparochie in Lent.

Mevrouw J.G.M. van der Mast-Mermans, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving op zaterdag 9 oktober de versierselen behorende bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange verdiensten voor cultureel centrum ’t Bosduiveltje.

Mevrouw A. Hol, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Maandag 6 december kreeg mevrouw Hol (Anja) uit handen van burgemeester De Graaf de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de onderscheiding vanwege haar verdiensten voor de kinderopvang. Zij heeft voor samenwerking en samenhang in de kinderopvang gezorgd.

2011

In 2011 zijn er 7 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij bijzondere gelegenheid

De heer drs. ing. J. Bout, Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving op 24 januari de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij krijgt de Koninklijke Onderscheiding voor zijn verdiensten als voorzitter van de Raad van bestuur voor Royal Haskoning. Hij heeft het bedrijf vanuit een uiterst precaire situatie getransformeerd tot een krachtige, multidisciplinaire eenheid met een nieuwe, duurzame focus en een sterke marktpositie.

Mevrouw O.E. Loeber, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Op 4 maart ontving mevrouw O.E. Loeber uit handen van de burgemeester van de gemeente Arnhem, de versierselen behorende bij uw benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.Mevrouw Loeber heeft een belangrijke rol gespeeld bij de maatschappelijke acceptatie van de abortushulpverlening. Mede door haar uitzonderlijke inzet is de abortushulpverlening gelegaliseerd en geprofessionaliseerd. Daarmee heeft zij als pionierster een belangrijke bijdrage geleverd aan de emancipatie van vrouwen. Vooral in de periode dat hiervoor nog geen brede maatschappelijk acceptatie bestond heeft zij een cruciale rol gespeeld om het imago van de abortushulpverlening uit de taboesfeer te halen.

De heer drs. J. Wijnia, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Op 8 maart ontving de heer drs. J. Wijnia uit handen van de Commissaris van de Koningin van de provincie Gelderland de versierselen behorende bij uw benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze decoratie in verband met zijn afscheid tijdens een Bijzondere Statenvergadering

Mevrouw P.K.A. Akerboom-Roelofs (63), Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving op zondag 3 april de versierselen behorende bij haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange verdiensten als geestelijk verzorger.

De heer J.G.G. Spanhoff, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Op 3 juli ontving de heer J.G.G. Spanhoff uit handen van de burgemeester van de gemeente Groesbeek de versierselen behorende bij uw benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 1993 zet de heer J.G.G. Spanhoff zich in voor de parochie van de Heilig Landstichting. Eerst als bestuurslid van parochie De Meerwijk en daarna als vicevoorzitter. Hij heeft een stevige basis gelegd voor een vitale en sterke gemeenschap. De heer Spanhoff mag bogen op meerdere verdiensten met betrekking tot de kern Heilig Landstichting. Na de fusie van parochie De Meerwijk en parochie De Verrijzenis in 2008 werd hij bestuurslid van de nieuwe parochie

De heer J. F.M. Kocken, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving op 8 oktober de versierselen behorende bij haar benoeming tot Li in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Kocken heeft zich sinds 1971 ingezet voor de homo beweging in Nijmegen en wijde omgeving. Samen met enkele anderen heeft hij in 1971 de COC Nijmegen opgericht en was hij mede-initiatiefnemer tot de oprichting van NVIH COC Nijmegen. Ook was hij mede-oprichter van het landelijk Werkverband Katholieke Homo Pastores in 1980.

Mevrouw G.E. Stuiver, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

ontvangt zondag 23 oktober de versierselen behorende bij haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange verdiensten op het terrein van cultuur. Mevrouw drs. Th.G.M. Huigens (75) ontvangt donderdag de versierselen behorende bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange verdiensten voor de landelijke vereniging voor Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO) in Nederland.

Mevrouw drs. Th.G.M. Huigens, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving donderdag 25 november de versierselen behorende bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange verdiensten voor de landelijke vereniging voor Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO) in Nederland.

2012

De burgemeester heeft in 2012 3 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid

De heer M.G.A.M. Nova, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving zaterdag 5 mei de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor carnavalsvereniging De Platte Knip en de stichting Katholieke Werkende Jongeren Brakkenstein.

De heer H.J. Wolf, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving zaterdag 10 november de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen en de Optochtcommissie Nijmegen.

Mevrouw M. Goderie, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving op 3 september de versierselen bij haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Maartje Goderie werd met haar team Olympisch kampioen bij de Olympische Spelen in Londen.

2013

De burgemeester heeft in 2013 4 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid

De heer prof. dr. P.M.J. Stuyt, Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving op zaterdag 25 januari de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten op het gebied van onderzoek, patiëntenzorg, opleiding en onderwijs.

De heer W.H.Th.A.P. Knipping, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving op zaterdag 14 maart de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de vrijwillige Brandweer gedurende 22 jaar.

De heer prof. dr. Th. B. Voorn, Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving op donderdag 12 september de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten op het gebied van de huisartsengeneeskunde.

De heer P.J. Aalbers, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving op vrijdag 15 november de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de Biologische Dynamische Tuinvereniging Zesweg gedurende 10 jaar en voor de stichting Creatief Centrum Nijmegen-Zuid gedurende 20 jaar.

2014

De burgemeester heeft in 2014 5 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid

De heer H.B.W. van Hees, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op woensdag 14 mei de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als raadslid/fractievoorzitter gedurende 20 jaar.

De heer drs. W.P.M. van Beurden, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op donderdag 30 oktober 2014 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor de patiëntenzorg.

De heer P.H.A.M. van den Berk, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Heeft op vrijdag 21 november 2014 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten op het gebied van Muziektherapie.

De heer C.J. Leenders, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving op zaterdag 5 juli 2014 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten als actieve vrijwilliger bij muziekvereniging Harmonie Tarcisius.

De heer L.W.M.G. Vaessen, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Woonachtig in Haps gemeente Cuijk, heeft de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij heeft de Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn betekenis voor de Nijmeegse samenleving in het algemeen en de culturele sector in het bijzonder. De heer Vaessen was vanaf begin jaren 70 vrijwilliger en later acteur/regisseur bij Tejater Teneeter. Toen dit gezelschap in 1984 opgeheven werd en het jeugdtheater dreigde te verdwijnen uit de cultuurwereld heeft hij er voor gezorgd dat theatergroep KWATTA opgericht werd. Deze groep is nog steeds succesvol en heeft onlangs een internationale prijs gewonnen. Na zijn aantreden als directeur bij de Lindenberg in 1993 heeft hij zich ingezet voor een volwaardige landelijke profilering van de sector kunstzinnige vorming, als vrijwilliger, kwartiermaker en adviseur. De heer Vaessen is een van de eersten in Nederland die de aanzet heeft gegeven tot wat heden ten dagen Cultuureducatie is gaan heten - culturele activiteiten in het basisonderwijs met name voor kinderen in achterstandssituaties.

2015

De burgemeester heeft in 2015 9 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid

De heer V. de Jong (65) en mevrouw M. Postma, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Kregen donderdag 8 oktober 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgen deze Koninklijke onderscheidingen voor hun grote verdiensten voor de patiëntenzorg in Hatert.

Mevrouw M.J.C.M. Metz, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg zondag 21 juni 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor haar grote verdiensten voor de patiëntenzorg in Lindenholt.

Mevrouw L.J.M.F. Dehue, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg zaterdag 5 september 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor haar grote verdiensten voor Groen- en Speelpark Het Veldje De heer S.P.H.J. Bongers (49) ontvangt zondag 20 september 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer P.R Zoete (73) ontvangt de Zilveren Waalbrugspeld. Zij krijgen deze onderscheidingen voor hun grote verdiensten voor Parochie De Goede Herder. De heer P.H.B. Schwering (65) ontvangt zondag 20 september 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor het St. Nicolaasinternaat. Mevrouw J.Ch.W. Verdijk kreeg op de versierselen behorende bij de benoeming tot lid Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt deze onderscheiding voor haar jarenlange verdiensten als telefoonvrijwilligster bij Sensoor, de telefonische hulpdienst voor mensen die ergens anoniem over willen praten.

De heer S.P.H.J. Bongers, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving op zondag 20 september 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer P.R Zoete (73) ontvangt de Zilveren Waalbrugspeld. Zij krijgen deze onderscheidingen voor hun grote verdiensten voor Parochie De Goede Herder.

De heer P.H.B. Schwering, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving zondag 20 september 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor het St. Nicolaasinternaat.

Mevrouw J.R.J.M. Cremers en Mevrouw Verdijk, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Zij ontvingen op 7 november de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgen deze Koninklijke onderscheiding voor de verdiensten bij de telefonische hulpdienst van Sensoor Nijmegen. Mevrouw Cremers was daarnaast ook actief in de pr-commissie en bracht hiermee de activiteiten van Sensoor onder de aandacht van het publiek.

De heer L.B. Bongers, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op 18 november 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de vrijwillige politie gedurende 34 jaar en zijn inzet als voorzitter/penningmeester van de personeelsvereniging van PGEM/Electrabel gedurende 35 jaar.

Mevrouw E.A. Nolle, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kreege op 22 november 2015 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor de stichting Pelita en de werkgroep Masoek Sadja Nijmegen gedurende 15 jaar.

2016

De burgemeester heeft in 2016 7 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid 2016

De heer A. Verhoef, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op 9 maart 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor het voetbal in Nijmegen en omgeving.

Mevrouw O.M.M. Fennema, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op 19 maart 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor Vereniging Groen- en Speelpark het Veldje, haar inzet in diverse werkgroepen van de Groenestraatkerk en haar ondersteuning van St. In Paradisum.

De heer M.H.M. Verstappen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op 3 juli 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de G-hockey commissie NMHC en de Centrale Cliëntenraad bij Stichting De Driestroom.

De heer J. Willemstein, Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op 16 juli 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn inspanningen voor de wandelsport en in het bijzonder voor zijn belangrijke bijdrage aan het welslagen en de goede naam, zowel nationaal en internationaal, van de Vierdaagse van Nijmegen, het grootste Nederlandse publieksevenement. Hij wordt Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Prof.dr. M. van Eck van der Sluijs-van de Bor, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Zij kreeg op 2 december 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Zij heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden als wetenschappelijk onderzoeker, hoogleraar, vernieuwer, toezichthouder èn opleidingsdirecteur van uitzonderlijk niveau. Haar verdiensten voor de Vrije Universiteit van Amsterdam, en de impact hiervan op zowel landelijk als internationale niveau, zijn groot.

De heer G.Th.C.D. Zweers, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op 17 december 2016 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke Onderscheiding voor zijn verdiensten voor het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (CCN-Z) en zwemclub De Ward te Bemmel

2017

De burgemeester heeft in 2017 8 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid.

De heer prof.dr. G.J.M. Meijer, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op 9 januari 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de wetenschap in het bijzonder. Prof. Meijer is een internationaal gerenommeerde molecuulfysicus. Dankzij een groot aantal wetenschappelijke doorbraken van hem, zijn er vaak compleet nieuwe vakgebieden en methoden binnen de natuurkunde ontsloten. Hij heeft de cavity-ring-down-spectroscopie verfijnd en geschikt gemaakt voor vele onderzoeksrichtingen.

De heer C. Kleinpenning, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit. De heer Kleinpenning 'staat' dan twintig jaar voor de inhoudelijke organisatie en het daadwerkelijke dirigeren voor het orkest de Stefaantjes. De muzikale kennis die hij de jeugd bijbrengt is van brede sociale betekenis. Sinds 1993 is hij lid en betrokken bij Stichting Michaël Drumband. Tot heden organiseert hij de jaarlijkse Michaëlmars. Het aanvragen van de benodigde vergunningen en het bedenken en aanpassen van de routes op de verschillende afstanden is zijn specialiteit. Gelet op zijn decennialange bijdrage voor de gemeenschap op cultureel en maatschappelijk gebied, acht ik hem decorabel. Daarom wil ik u voorstellen hem bij Bijzondere Gelegenheid te onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer W.C.A. van Dam, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op14 oktober 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de Stichting Stedenband Nijmegen-Pskov (SSNP).

Mevrouw professor dr. A. Fasolino-Maan, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op 20 oktober 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Zij krijgt deze Koninklijke Onderscheiding voor haar verdiensten als hoogleraar Computational Condensed Matter en haar bestuurlijke activiteiten.

Mevrouw I.A. van den Broeck, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Ontving op 26 oktober 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten als forensisch arts.

Mevrouw drs. C.C. van Beek-Verhagen, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op 15 november 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten als bestuurder van het Radboudumc en haar maatschappelijke nevenactiviteiten.

Mevrouw A.M.N. Hoefnagel-van Hal, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op 26 november 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten als dirigente van het Parnassoskoor, Joachim & Annakoor en het Amazingkoor. De heer M.H. Verwegen (90) ontving op 16 december 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten onder andere als vrijwilliger en koster in woonzorgcentrum Nijevelt.

De heer M.H. Verwegen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Kreeg op 16 december 2017 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten onder andere als vrijwilliger en koster in woonzorgcentrum Nijevelt.

2018

De burgemeester heeft in 2018 acht Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid.

De heer R.E.G.M. Fleuren, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer R.E.G.M. (Rik) Fleuren (63) ontving op 20 februari 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor tennisvereniging Rapiditas.

De heer G. Halmanns, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer G. (Gerhard) Halmanns (65) ontving op 12 april 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de samenwerking tussen het Kandinsky College Nijmegen en het Lise-Meitner-Gymnasium te Geldern, Duitsland.

De heer J.L.P. Ekkerink, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer dr. J.L.P.(John) Ekkerink (62) ontving op 15 mei 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als GZ-psycholoog bij Stichting De Waalboog.

Mevrouw E.R. Brouwer, Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw E.R (Els) Brouwer ontving van de wethouder Rotterdam op 6 juni 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Officier in de Orde Oranje-Nassau. Dankzij de inzet en gedrevenheid van mevrouw Brouwer is de zorg voor lymfoedeempatiënten op nationaal en internationaal niveau enorm vooruit gegaan. Mevrouw Brouwer laat een brede inzet en een zeer grote verantwoordelijkheid met een duidelijke grote uitstraling in de samenleving zien.

De heer V.A.M. Vintges, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer V.A.M. Vintges ontving van de Commissaris van de Koning op 27 juni 2018 de versierselen bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In zijn functie als directeur van de Gelderse Natuur en Milieu Federatie (GNMF) nam hij voor diverse projecten en ontwikkelingen het initiatief, gericht op verbeteringen van natuur, milieu, landschap en duurzaamheid die de belangen van de organisatie ver overstegen. Dit leidde tot meer inzet van burgers, maatschappelijke organisaties en overheden om de voorgestelde verbeteringen te bereiken.

Mevrouw M.M.M. Taen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw M.M.M. (Madelein) Taen (65) ontving op 3 november 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten als vrijwilliger bij Sensoor De Landelijke Luisterlijn.

Mevrouw J.J. Lucassen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw J.J. (Jo) Lucassen (81) ontving op 16 november 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten in het onderwijs en de kerkelijke vieringen in het Waterkwartier.

De heer drs. S.J.C.M. Weijers, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer drs. S.J.C.M. (Stef) Weijers (66) ontving op 6 december 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als lector bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en zijn maatschappelijke nevenactiviteiten op het gebied van Logistiek.

De heer prof.dr. J.H.M. Berden, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer prof.dr. J.H.M. (Jo) Berden (70) ontving op 13 december 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn wetenschappelijke en maatschappelijke verdiensten als (emeritus) hoogleraar bij de Radboudumc op het gebied van Nefrologie (kennis en behandeling van nierziekten).

2019

De burgemeester heeft in 2019 tien Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid.

De heer F.R.M. Pluijm, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer F.R.M. (Frank) Pluijm (60) ontving vrijdag 1 maart 2019 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de vrijwillige Brandweer gedurende 22 jaar.

Mevrouw A.M.E. Lewe, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw A.M.E. Lewe ontving op 26 maart 2019 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van de Oranje-Nassau. Mevrouw Lewe was van 2002 tot 2006 lid van de SP-gemeenteraadsfractie in Nijmegen. Daarnaast is mevrouw Lewe sinds 2003 provinciaal statenlid van de SP-fractie. Op 26 maart 2019 nam zij afscheid als statenlid.

Mevrouw M.J.P. van den Hout, Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw M.J.P. (Marie-José) van den Hout (77) ontving op zondag 9 juni 2019 de versierselen behorende bij haar benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor Galerie Marzee en met name voor haar inzet van jong talent op het gebied van moderne sieraden.

Mevrouw J.C.J.M. Berben, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw J.C.J.M. (Hanneke) Berben (65) ontving op donderdag 13 juni 2019 de versierselen behorende bij haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor haar werkzaamheden als voorzitter van het ROC Nijmegen.

De heer W.J.D. van Wely, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer W.J.D. (Willem) van Wely (83) ontving dinsdag 18 juni 2019 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de Seniorenvereniging van Willem Smit Bedrijven.

De heer H.A. Grimmius, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer H.A. (Harry) Grimmius (67) is voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding voor de door hem geleverde belangrijke bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

De heer mr. A.B.J. van Lieshout, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer mr. A.B.J. (Ton) van Lieshout (65) is voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding voor de door hem geleverde bijdragen aan met name de Stichting Zevenheuvelenloop.

De heer drs. R.J.M. de Jong, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Drs. R.J.M. (Rob) de Jong (65) ontving donderdag 21 november 2019 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten en werkzaamheden voor Pluryn.

De heer R.Th.A.M. Faber, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer R.Th.A.M. (Roland) Faber (60) ontving zaterdag 21 december 2019 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de vrijwillige Brandweer gedurende 22 jaar.

2020

De burgemeester heeft in 2020 drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid.

De heer dr. W.I.M. Verhagen, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer dr. W.I.M. (Wim) Verhagen (66) ontving op 10 januari 2020 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn werkzaamheden als neuroloog in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Hij heeft de uitbouw van de afdeling klinische neurofysiologie gerealiseerd. Daarnaast heeft hij de intensive care afdeling Neurocare en het MS-centrum opgericht.

De heer L.H.C. Hylkema, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer L.H.C. (Leo) Hylkema (71) ontving op 9 juli 2020 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als vrijwilliger bij het Technisch Creatief Centrum Nijmegen en bij basisschool Het Talent in Lent.

De heer L. Vrijdag, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer L. (Ludovicus, roepnaam Ludo) Vrijdag (76) ontving op 13 februari 2020 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten in de oude muziek.

2021

De burgemeester heeft in 2021 zes Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid.

De heer dr. R.G.M. Penning de Vries, Officier in de Orde van Oranje-Nassau

De heer dr. R.G.M. (René) Penning de Vries (66) ontving de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn werkzaamheden binnen de wereld van high tech en in het bijzonder zijn bijdrage aan de landelijke ontwikkelingen en vernieuwing van de ICT.

De heer R.A. Bouts, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer R.A. (Lex) Bouts (74) ‘ontving’ donderdag 25 maart 2021 online de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft de Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn verdiensten als voorzitter van tennisclub Avanti’55.

De heer L.L.G. Teubner, Officier in de Orde van Oranje-Nassau

De heer L.L.G. (Ben) Teubner (68) ‘ontving’ woensdag 28 april 2021 online de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft de Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn verdiensten als vrijwilliger bij de AWN-Vereniging Nijmegen(AWN Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie) en conservator van het Museum Kasteel Wijchen.

De heer prof. dr. J.E.E. Keunen, Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Prof. Dr. J.E.E.(Jan) Keunen (66) ontving vrijdag 4 juni 2021 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als hoogleraar oogheelkunde.

De heer C.M.S. Verhoeven, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer C.M.S. (Clemens) Verhoeven ontving op 12 oktober 2021 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk bij de Stichting Maelwael van Lymborch, het Gebroeders van Lymborchfestival, en als schrijver van vele historische boeken.

Mevrouw drs. Y.J.M. ten Brummelhuis, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw drs. Y.J.M. ten Brummelhuis (65) ontving op 9 november 2021 de versierselen beborende bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau . Zij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor haar voorzitterschap en activiteiten bij het Marikenhuis en diverse activiteiten binnen de gehandicaptenzorg.