header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Lindenholt College

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

Startpagina Voortgezet onderwijs
Algemene gegevens
Naam : Lindenholt College
Andere naam (namen):

Bestaansperiode: 1987 (1983) - 2007
Rechtsvorm: Stichting
Voorganger(s):

Opvolger(s):

Hoger orgaan:

Archief

Vindplaats archief:

Het archief van deze organisatie is nog niet ondergebracht in het Regionaal Archief Nijmegen

Algemene context

Rond 1980 groeide de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN) uit haar jasje. In de nieuwe stadswijk Lindenholt ontstond al snel ook behoefte aan openbaar voortgezet onderwijs. De SSgN vestigde daarom in 1983 een dependance in Lindenholt.

Geschiedenis

Aanvankelijk was de dependance van het SSgN verspreid over diverse tijdelijke locaties in Lindenholt. In 1987 werd de dependance van het SSgN een zelfstandige openbare scholengemeenschap voor mavo, havo en atheneum: het Lindenholt College. In 1984 werd het reeds bestaande barakkencomplex in Leuvensbroek uitgebreid en ontstond de naam Stedelijke Scholengemeenschap Lindenholt, die dan toe nog viel onder de SSgN. In 1985 werd de mavo-afdeling zelfstandig en zag de Stedelijke Mavo Lindenholt het licht. In 1987 werden ook de havo en het atheneum afgesplitst van het SSgN, waarmee het zelfstandige Lindenholt College een feit was. Op dat moment was het de snelstgroeiende scholengemeenschap in Nijmegen. In 1992 werden de barakken ingeruild voor een compleet nieuw schoolgebouw. In 2007 maakte het Lindenholt College tezamen met de vmbo-afdelingen van het Dominicus College en het Maaswaal College en de Technische School Jonkerbosch onderdeel uit van een fusie, die leidt tot het ontstaan van het Mondial College.

Organisatie

Het Nijmeegse gemeentebestuur fungeerde aanvankelijk als schoolbestuur voor de openbare scholengemeenschap Lindenholt College. In de jaren negentig ging de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Nijmegen (OVON) het bestuur vormen van de openbare scholen voor voorgezet onderwijs in Nijmegen (SSgN, Stedelijk Gym en Lindenholt College). Met ingang van 2002 vormde de nieuw opgerichte Alliantie Voorgezet Onderwijs, waaronder inmiddels 7 scholengemeenschappen in stad en regio vallen, het bestuur.

Locatie

1984-2007:Nijmegen Leuvensbroek 3001 locatie in googlemaps

Bronnen

  • Hoof, P.M. van, Stroomgebied: 125 jaar openbaar voortgezet onderwijs in Nijmegen, Nijmegen, 1999.

Verantwoording

Inleiding van de toegang op het archief door Willem Poelhekke. (2017)


KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden