Marsleider Chris Bos

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

Geschiedenis Vierdaagse

startpagina
Alles over de geschiedenis van de Vierdaage in het Digitale Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Lees verder>>>

{{#widget:imagewithlink|src=http://studiezaal.nijmegen.nl/HttpHandler//icoon.ico?icoon=2000487894%7Curl=http://studiezaal.nijmegen.nl/ran/_detail.aspx?xmldescid=1779366612"}}

Bron: Regionaal Archief Nijmegen

Marsleider Chris Bos geeft een interview aan Radio Nijmegen TV op de vierde dag van de 75e Vierdaagse. (1991)

Marsleider 1988 - 2000 waarvan van 1988 tot 1989 in een driemanschap met M. de Jong en N. Mars, van 1989 tot 1990 samen met M. de Jong en van 1990 tot 2000 alleen.

Wie is hij eigenlijk? In de Vierdaagseorganisatie is hij bepaald geen onbekende. Dank zij zijn 37-jarige loopbaan bij de Koninklijke Luchtmacht bij de afdeling Pers en Voorlichting weet hij wat organiseren is. Hij heeft zijn sporen verdiend als choreograaf van muziekkorpsen. Een orkest dat hij begeleidt wordt zelfs wereldkampioen. Ook is hij lange tijd nauw betrokken geweest bij het wereldmuziekconcours in Kerkrade. Met een vriend schreef hij 'Het grote muziek- en showboek'. Het is dan ook geen wonder dat onder zijn leiding negen jaar lang de Vlaggenparade is georganiseerd. Ook, en dat is heel belangrijk, heeft hij aan de Vierdaagse deelgenomen, in totaal drie keer. Hij weet dus wat de wandelaar doormaakt tijdens de tocht. Bovendien heeft Chris Bos vijf jaar lang het commentaar geleverd bij de vrijdagse intocht. Wie heeft nooit zijn stem (en die van Maggy van den Broek of van zijn dochter Christine) horen klinken over de Sint-Annastraat? En ten slotte heeft hij negen jaar deel uitgemaakt van de afdeling Buitenland van het Uitvoerend Comité.

Verantwoording

De tekst van dit artikel is overgenomen uit het boek De Wereld wandelt uit 1991.