header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Middelbare Handelsavondschool

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

Geschiedenis[bewerken]

Tot het openbaar middelbaar onderwijs hoort ook de Middelbare Handelsavondschool (MHAS), die opleidingen verzorgt gericht op beroepen in de economisch-administratieve sector. Aanvankelijk een tweejarige cursus biedend met de mogelijkheid tot een eenjarige vervolgcursus, groeit de school later uit tot een drie- respectievelijk vijfjarige opleiding voor het rijksdiploma MHAS.

In de jaren zeventig wordt de MHAS omgezet in de Gemeentelijke Avondscholengemeenschap Nijmegen (GAN) met een MAVO en MEAO afdeling en een groot aanbod van cursussen op administratief gebied. Sinds 1975 is er aan de GAN ook een dagopleiding voor volwassenen verbonden.[1]

Voetnoten[bewerken]

  1. Het onderwijs in Nijmegen, Rapport van de sociaal-economische afdeling van de dienst Publieke Werken en Volkshuisvesting te Nijmegen in samenwerking met het Economisch Technologisch Instituut voor Gelderland te Arnhem, Nijmegen 1950, p. 25.

Bronnen[bewerken]

  • Nabuurs, N., Lokaal bestuur en gemeentelijke overheid te Nijmegen, 1945-1984, Gemeentearchief Nijmegen, 1996.

Verantwoording[bewerken]

Bewerking van de resultaten van onderzoek, gedaan in de jaren 1994-1996, naar lokaal bestuur en gemeentelijke overheid in Nijmegen door Lisette Kuijper (Regionaal Archief Nijmegen, 2010)

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden