Ruimte voor de Waal

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

De 51ste Canonvenster: Ruimte voor de Waal

Waarom een 51e venster?

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is het startpunt voor iedereen die meer van de geschiedenis van de Waalstad wil weten. In het Huis neemt de Canon van Nijmegen een prominente plaats in. Deze laat je kennismaken met de 50 belangrijkste gebeurtenissen uit de stadsgeschiedenis. Maar er zijn altijd nog interessante zaken aan die Canon toe te voegen. Daarom heeft het Huis een Canonkast met een extra 51ste venster. Lees verder>>

Het nieuwe venster gaat over het project Ruimte voor de Waal.

Maandag 28 maart was de opening van het Rivierpark Nijmegen, een historisch moment, aldus burgemeester Bruls. (Brug 23 maart 2015)

Na een bouwperiode van drie jaar is Nijmegen een uniek Rivierpark rijker: een gebied met ruimte voor wonen, natuur, recreatie en cultuur. Om de rivier meer ruimte te geven en zo de kans op overstromingen te verkleinen, werd als onderdeel van het landelijke waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier een vier kilometer lange nevengeul gegraven en is de dijk 350 meter landinwaarts gelegd. Drie nieuwe bruggen verbinden het eiland met Nijmegen Noord en een aflopende kade vormt het levendige hart van de gebied.

Het nieuwe 51e Canonvenster blikt terug op de voorbereiding van de plannen en de bouwperiode en geeft een overzicht van een aantal belangrijke archeologische vondsten in het gebied.

Het 51e canonvenster is vanaf vrijdag 25 maart te zien.