header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Nijmegenaar van het Jaar 2012: Roland van der Hoek

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

Roland van der Hoek is Nijmegenaar van het jaar 2012. Burgemeester Bruls en Bas Bloem, zelf Nijmegenaar van het jaar 2011, maakten de winnaar bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen.

Roland heeft zich als bestuurslid, samen met andere leden en vrijwilligers van KidsRights, enorm ingezet in het Nijmeegse om zijn passie voor kinderen in achterstandsposities in Derde Wereldlanden op de agenda te zetten. Hij heeft Kidsrights Italië mede opgezet. Het Kidsrights gala in april 2012 is mede door zijn inzet een geweldig succes geworden met een opbrengst van ruim € 400.000,-. Van der Hoek is als bestuurslid van Nijmegen4KidsRights ook actief voor het realiseren van Nijmeegse projectdoelen in townships bij Johannesburg in Zuid-Afrika. Met zijn medebestuurders van Nijmegen4KidsRights was dit jaar het eerste Nijmegen4KidsRights Golf Open op de golfbaan van Groesbeek en haalde daarbij € 21.500 op.

Daarnaast maakt Roland zich sterk voor de jaarlijkse uitreiking van de Internationale Kindervredesprijs in de Ridderzaal in Den Haag. Een prijs voor jongeren die zich op bijzondere wijze inzetten voor de rechten van het kind.

Zijn devies is: "Als macht je drijfveer is dan roof je energie van anderen, kom je in je eigen kracht dan geef je energie aan je omgeving."

Naast zijn inzet voor Kidsrights is Van der Hoek is ook nog voorzitter van het bestuur van Basisschool De Klokkenberg.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden