header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Notaris P. Vermeulen

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene gegevens
Naam : Notaris P. Vermeulen
Andere naam (namen):

Bestaansperiode: 1914 - 1921
Rechtsvorm:
Voorganger(s):

Opvolger(s):

Hoger orgaan:

Archief
Het archief van deze organisatie is in beheer bij het Regionaal Archief Nijmegen. De toegang met de beschrijving van de stukken is bereikbaar via deze link:
Icoon archief.png
Naar beschrijving archief

Geschiedenis

Petrus Vermeulen werd op 3 februari 1873 geboren te Utrecht. Vanaf 1898 (of al eerder) was hij als kandidaad-notaris in Nijmegen werkzaam, onder andere bij E.F.M. van Rijckevorsel van Kessel. Privé verhuisde hij verschillende malen alvorens hij eind 1913 trouwde met Theodora Reinera Janssen. Samen vestigden zij zich daarna op Waldeck-Pyrmontsingel 77. Niet veel later werd Vermeulen benoemd tot notaris op standplaats 1, waar hij J.H.R. van Koolwijk opvolgde. Op 4 september 1914 maakte hij de eerste akte op.

Vermeulen bekleedde een groot aantal nevenfuncties. Hij was voorzitter van de Katholieke Sociale Actie, van de Nijmeegsche Biljartvereeniging en van de Nijmeegsche Roei- en Zeilvereeniging De Batavier. Verder was hij ondervoorzitter van de vereniging Recht en Orde, medeoprichter en penningmeester van het Adviesbureau voor Beroepskeuze en Vakopleiding en medeoprichter van de plaatselijke afdeling van de Algemene Rooms-Katholieke Arbeidersvereniging. Tenslotte was hij kerkmeester van de parochie van de Groesbeekseweg. Na langdurig lijden overleed de notaris op 4 maart 1921 te Nijmegen, 48 jaar oud. Kandidaat-notaris J.A.E. van Aalst nam de zaak waar en maakte de laatste van de circa 4641 akten op 24 augustus op. Daarna nam H.J.C. van Bergen het kantoor over.

Locatie

-1919:Nijmegen Stockumstraat 2

1919-:Nijmegen Oranjesingel 6

Bronnen

  • Website www.genlias.nl.
  • Adresboeken uit de periode 1898-1920.
  • De Gelderlander, 5 maart 1921, p. 2.

Verantwoording

Inleiding van de toegang op het archief door Marianne de Santy. (2012)KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden