header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Oerle, J.E.C.M. van

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene gegevens
Naam : Oerle, J.E.C.M. van
Andere naam (namen):

Geboortedatum: 1954
Overlijdensdatum:
Persoonsarchief
Het archief/de collectie van deze persoon is in beheer bij het Regionaal Archief Nijmegen. De toegang met de beschrijving van de stukken is bereikbaar via deze link:
Icoon archief.png
Naar beschrijving archief

Levensloop

Hans van Oerle is op 8 augustus 1954 geboren te Breda als enige zoon van P.M. van Oerle, architect, en H.H. van Ginneke. Na het gymnasium - in Eindhoven - studeert hij tussen 1974 en 1984 geschiedenis aan de K.U. te Nijmegen. Tijdens en na zijn studententijd is hij actief als bestuurder van maatschappelijke organisaties en redactiemedewerker van plaatselijke periodieken. Zijn hoofdactiviteit echter bestaat uit de lokale politiek. In april 1976 wordt hij op eenentwintigjarige leeftijd lid van D'66. Sindsdien neemt hij niet alleen binnen de partijafdeling, maar ook namens D'66 in de lokale politiek een steeds centralere rol in. Tussen 1977 en 1991 is hij achtereenvolgens en soms tegelijkertijd lid van de fractieraad/steunfractie van D'66 afdeling Nijmegen, fractie-assistent, lid van diverse commissies van advies en bijstand aan het college van BenW. van Nijmegen, fractievoorzitter, gemeenteraadslid en bestuursvoorzitter. In 1992 wordt hij lid van het bestuur van D'66 regio Gelderland. Ondertussen is hij in dienst getreden bij GOM (Gelderse Ontwikkelingsmaatschappij).

Woonplaats(en)

-:Nijmegen

Bronnen

  • De tussen [...] geplaatste gegevens zijn ontleend aan inv. nr. 23 en aan een gesprek met van Oerle ten tijde van de inventarisatie.

Verantwoording

Inleiding van de toegang op het archief door A. de Wildt. (1996)KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden