header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Personeelsvereniging Gemeentelijke Sociale Dienst Nijmegen

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene gegevens
Naam : Personeelsvereniging Gemeentelijke Sociale Dienst Nijmegen
Andere naam (namen):
  • Personeelsvereniging Dienst Sociale Zaken (1985-circa 1989)

Bestaansperiode: 1969 - circa 1989-1998"circa 1989-1998" contains a sequence that could not be interpreted against an available match matrix for date components.
Rechtsvorm: Vereniging
Voorganger(s):

Opvolger(s):

Hoger orgaan:

Archief
Het archief van deze organisatie is in beheer bij het Regionaal Archief Nijmegen. De toegang met de beschrijving van de stukken is bereikbaar via deze link:
Icoon archief.png
Naar beschrijving archief

Geschiedenis

De personeelsvereniging van de Gemeentelijke Sociale Dienst werd opgericht op 19 november 1969. Het aantal leden bedroeg eind 1971 142, twaalf jaar later waren het er al 222. Bij pensionering kon men het lidmaatschap voortzetten.

Met de verandering van de naam van de Gemeentelijke Sociale Dienst in Dienst Sociale Zaken in 1985 wijzigde ook de naam van de personeelsvereniging. Omstreeks 1990 sloot de Gemeentelijk Kredietbank zich bij de personeelsvereniging aan. Mogelijk ging de vereniging toen op dezelfde voet door tot aan de gemeentelijke reorganisatie per 1 januari 1999.

Gedurende het bestaan organiseerde de personeelsvereniging door het jaar heen activiteiten, uiteenlopend van klaverjaswedstrijden tot excursies.

Taken en activiteiten

Het doel was een goede onderlinge verstandhouding onder de leden van de vereniging te bevorderen. Zij organiseerde excursies, ontspanningsbijeenkomsten op het gebied van kunst, sport en andere terreinen en toonde belangstelling bij huwelijken, pensionering, ziekte en overlijden. Verder voerde de vereniging indien mogelijk ideeën van leden uit of liet ze uitvoeren.

Organisatie

Het bestuur had een oneven aantal leden, minimaal drie en maximaal negen, onder wie een voorzitter en een eerste en tweede secretaris en penningmeester. Er waren verschillende sportcommissies, waaronder een Commissie Tour de France.

Locatie

1969-circa 1989-1998:Nijmegen Mariënburg 25 locatie in googlemaps

1980-1981:Nijmegen Keizer Karelplein 32 locatie in googlemaps

Bronnen

Verantwoording

Inleiding van de toegang op het archief door Hylke Roodenburg. (2019)KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden