S.C.H.

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

De afkorting S.C.H. staat voor Sport Club Hees en is een voetbalvereniging in het Waterkwartier.

Negentigjarig bestaan

Omslagfoto S.C.H. 90 jaar

Het is een wonder dat Sport Club Hees op 23 januari 2011 het negentigjarig bestaan heeft kunnen vieren. De volksclub van het Nijmeegse Waterkwartier kijkt terug op een roemrijk verleden met pieken en dalen. In het seizoen 1935-1936 spelen De Blauwe Jungskes op het hoogste niveau in de Eerste Klasse. Met sterren als Wim Leseman, Piet Gidding, Rein Bosch, Hent Roos, Tini van Reeken, Bennie Werts, Chris van der Weerden en Eric van Rossum ontwikkelt de trots van het Waterkwartier zich tot hofleverancier van N.E.C.. De nieuwe Neeskens, die Wiel Coerver in 1973 mee wil nemen naar Feyenoord, komt van S.C.H. Ronnie de Groot verzilvert als S.C.H.-pupil penalty’s tegen Jan van Beveren. In 2002 wordt het eerste elftal uit de competitie genomen en raakt de vereniging in verval. De geplande fusie met Nijmeegse Boys gaat in 2007 niet door. Met moeite krabbelt de club weer op.

Verantwoording

Naar aanleiding van het jubileum in 2011 schreef Maarten Omvlee een vuistdikke geschiedenis van S.C.H. waarin niet alleen het voetbal maar ook de club als sociaal dorp beschreven wordt. Bovenstaand is een deel van de flaptekst van S.C.H. De verhalen zijn de wereld nog niet uit. Zie voor meer informatie www.maartenomvlee.nl.


Commentaar

<comments hideForm="false"/> of, lees de overige commentaren ...