Stichting Evers-Van Schaeck Mathonfonds

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

In 1965 worden op grond van de Algemene Bijstandswet instellingen van weldadigheid, zoals het Eversfonds en het Van Schaeck Mathonfonds, opgeheven. De bestemming van de bezittingen en inkomsten van beide fondsen moeten opnieuw geregeld worden. Op 19 december 1974 besluit de gemeenteraad op voorstel van Burgemeester en Wethouders met het kapitaal van de opgeheven stichtingen een nieuwe stichting te vormen, de Stichting Evers-Van Schaeck Mathonfonds. Doel van de stichting is het beschikbaar stellen van gelden uit de jaarlijkse opbrengst van het vermogen van de stichting aan particuliere instellingen of verenigingen werkzaam ten behoeve van thuiswonende bejaarden in de gemeente Nijmegen. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door het college van B. en W..<ref>Raadssignaten 1974, pp. 1156-1158 en S.A.N. 5027.</ref>

Voetnoten

<references/>

Bronnen

  • Nabuurs, N., 'Lokaal bestuur en gemeentelijke overheid te Nijmegen, 1945-1984', Gemeentearchief Nijmegen, 1996.

Verantwoording

Bewerking van de resultaten van onderzoek, gedaan in de jaren 1994-1996, naar lokaal bestuur en gemeentelijke overheid in Nijmegen door Lisette Kuijper (Regionaal Archief Nijmegen, 2010)


Commentaar

<comments hideForm="false"/> of, lees de overige commentaren ...