header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Traianuspenning

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

De Traianuspenning is een gemeentelijke onderscheiding die eind 2009 is ingesteld. Mensen of organisaties kunnen deze onderscheiding ontvangen als blijk van waardering en erkentelijkheid voor bijzondere verdiensten voor of ten behoeve van Nijmegen of de Nijmeegse gemeenschap. Deze verdiensten kunnen bestaan uit een eenmalige of kortstondige actie met nationale of regionale uitstraling.

De heer prof.dr. S.C.J.J. Kortmann (25-07-1950)[bewerken]

Rector Magnificus van de Radboud Universiteit Nijmegen ontving op 17 oktober 2014 de Traianuspenning van de gemeente Nijmegen. Dit omdat hij zich ingespannen heeft voor de internationalisering van de Radboud Universiteit en daarbij altijd Nijmegen, de oudste stad van Nederland, heeft gepromoot. Hij heeft tijdens zijn rectorschap veel internationale gasten ontvangen en ook bij zijn bezoeken aan het buitenland heeft hij Nijmegen als kennisstad gepromoot. De kwaliteit van de universiteit straalt af op de stad en is daarmee een geweldig Nijmeegs visitekaartje.

De heer ir. R.J. de Wijkerslooth de Weerdesteyn (18-10-1946)[bewerken]

Voorzitter van het college van bestuur van de Radboud Universiteit Nijmegen ontving op 22 mei 2012 de Traianuspenning van de gemeente Nijmegen. Dit omdat hij met zijn inspanningen heeft bijgedragen aan het imago en profilering van Nijmegen als kennisstad. De kwaliteit van de universiteit straalt af op de stad en is daarmee een geweldig Nijmeegs visitekaartje.

De heer drs. Ing. J. (Jan) Bout (64)[bewerken]

Ontving de Traianuspenning voor zijn verdiensten voor Nijmegen, 4 januari 2011


Naar de startpagina over onderscheidingen

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden