Verblijfplaatsen overige ambassadeurs (1676-1679)

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

Tijdens de vredesonderhandelingen van 1676-1679 was het in Nijmegen een komen en gaan van diplomaten, hofhoudingen, handelaren en toneelgezelschappen. Toch zijn van deze mensen in raadsstukken, brieven, rekeningen, afschriften en andere archiefstukken maar weinig sporen terug te vinden. Het is dan ook niet gemakkelijk te achterhalen wie tijdens de vredesbesprekingen waar en wanneer heeft gewoond. Van slechts de belangrijkste afgevaardigden, de ambassadeurs, was het mogelijk na te gaan waar zij verbleven.<ref> Voor de gevonden verblijfplaatsen van enkele ambassadeurs zie de kaart ‘Vrede van Nijmegen’.</ref> Over diplomaten lager in rang zwijgen de meeste bronnen. Alleen over Franz Ernst Freiherr von Platen, gevolmachtigd afgevaardigde van de bisschop van Osnabrück, vonden we enige gegevens.<ref> Voor een lijst met alle diplomaten die een rol speelden bij de Vrede van Nijmegen, zie Bijlage A, p. 80-81 van J.A.M. van ’t Hooft, Nijmegen en de vredesonderhandelingen: 1676-1679, Nijmegen z.j., p. 80-81.</ref> Hopelijk zullen er in de toekomst nog archiefstukken opduiken die meer licht werpen op de vraag wie waar woonde tijdens de vredesonderhandelingen.


Voetnoten

<references/>

Bronnen

Onderzoek naar locaties m.b.t de Vrede van Nijmegen door Nick van Kleef in opdracht van het Regionaal Archief Nijmegen. Zie ook de startpagina over de Vrede van NijmegenCommentaar

<comments hideForm="false"/> of, lees de overige commentaren ...