header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Verhaal van Ümmü Gülsüm

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken
Migrantenerfgoed
Nijmegen
Folder migranten.jpg
Dit artikel is onderdeel van het project Migrantenerfgoed

Hoe wij naar Europa kwamen

Mijn vader en moeder kwamen in 1967 hierheen. Wij, de vier kinderen, waren nog klein. Ze lieten ons in Turkije achter toen ze hierheen kwamen. Het doel van hun komst was werken en tienduizend mark verdienen. Met geld in de hand, een radio, een vilten hoed en paraplu zouden ze naar Turkije terugkeren. Twee jaar later kwamen ze met vakantie en begonnen ze hun kinderen hierheen te halen. Ze hebben ons laten trouwen. Terugkeren was niet meer aan de orde. Ze vestigden zich om hier te biijven. Na 18 jaar ging mijn vader met pensioen en keerden mijn ouders terug naar Turkije. Ongeveer zes of zeven jaar later werd mijn vader zieken overleed hij. Omdat mijn moeder alleen achterbleef hebben we haar weer hierheen gehaald.

Mijn man kwam in 1973 hier. In 1976 haalde hij mij hierheen. Maar we zijn niet hier om weer terug te gaan. We hebben ons hier gevestigd. Er is een halve eeuw voorbij, maar de tijd lijkt wel voorbij gevlogen.

Verantwoording

Een van de opgeschreven verhalen van migranten in het kader van het project migrantenerfgoed. Als persoonlijk verhaal valt deze tekst niet onder de algemene CC-licentie (zie auteursrecht).

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden