Vierdaagsefeesten 2009

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

Geschiedenis Vierdaagsefeesten
Alles over de geschiedenis van de Vierdaagefeesten in het Digitale Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Lees verder>>>

Zie ook de pagina over de Vierdaagse.

In de aanloop van de organisatie zoals altijd tal van obstakels; voor de realisatie complimenten. De Vierdaagsefeesten 2009 staan, met de veel gehoorde opmerking: “Het ging goed, hè?!”.

Ondanks de regen die af en toe flink uit de lucht komt zetten, zijn al aan het begin van de laatste vrijdag de eerste positieve reacties van ondernemers te horen. Ondernemers van de Grote Markt, In de Betouwstraat en Waalkade bellen op of spreken de organisatie aan met de mededeling dat ze een goede week hebben gehad. Dat is natuurlijk fijn om te horen.

Op het Labyrint staat voor het eerst The Crazy Piano’s in een spiegeltent – zeven dagen feest. Mensen hangen met de benen buiten. Het evenement is blij met de nieuwe programmering. Op het Joris Ivensplein investeert de nieuwe ondernemer voor het tweede jaar in de programmering. Frans Duijts trekt het plein helemaal vol. Ook nieuw is Café Faber die het Marienburgpleintje voor zijn rekening neemt. Ook hier positieve geluiden. Gezelligheid, drukte en professionaliteit zijn de sleutelwoorden. Maar dat geldt ook dit jaar weer voor een groot gedeelte van de stad, voor deelnemende ondernemers en voor de programmering. Roze Woensdag is weer gezellig. Turnvereniging De Hazenkamp is terug in de programmering –aantrekkelijk voor jong en oud.

En verder? We kunnen alle podia noemen die het goed voor elkaar hadden, denk aan de Hertogstraat, Kelfkensbos, Hunnerpark, Koningstraat en Molenstraat, Eerste Walstraat en In de Betouwstraat, Plein ’44, Grote Markt en Waalkade, Bloemerstraat en Augustijnenstraat. En dan noemen we er nog talloze niet. Het wordt steeds kwalitatief hoogstaander.

Het eenrichtingsverkeer voor bezoekers op de Waalkade bevalt wederom prima. Het plein staat avond aan avond bommetje vol. De meeste bezoekers zijn al gewend en lopen via de Grotestraat. De nieuwe bewegwijzering is her en der nog te klein, maar roept wel positieve reacties op (geen flessen meenemen, bushalte, infopunt). Uitbreiden dus. De borden bij de Waalkade zijn prima qua grootte en de verlichting met de acculampjes (speciaal ontwikkeld voor de Vierdaagsefeesten) is goed. Ook de polizeigitter, die we voortaan publieksbarriers zullen noemen, zijn nieuw in Nederland en door de Vierdaagsefeesten hierheen gehaald. Ze werken prima tijdens de Waal in Vlammen en worden nu binnenkort ook door een Nederlands bedrijf te huur aangeboden.

Het noodweer op dinsdag noopt tot veel overleg en inzet van de veiligheidsmaatregelen en crowdmanagementvoorwaarden. En het werkt. De korte overlegstructuren en de uitleg die het publiek krijgt over hoe zij geïnformeerd zullen worden, mocht het zover komen, zorgen voor een rustige atmosfeer. De pers werkt als partner op verschillende vlakken uiterst professioneel mee in de berichtgeving. Uiteindelijk is het niet nodig, maar alles stond binnen no-time paraat.

Alle informatie over hoe te handelen en hoe Mexicaanse Griep te voorkomen is aanwezig voor zowel bezoeker als voor de medewerker. De protocollen liggen klaar. Dit blijkt voldoende als één geval eind van de week wordt geconstateerd.

Wanneer Albert Krielen als directeur opstapt in mei neemt Teddy Vrijmoet het directiestokje over. Met vereende krachten wordt het evenement weer neergezet. De samenwerking met de wandelmarsen is prima; op deze voet kunnen we voorlopig consolideren, uitbreiden waar wenselijk en mogelijk elkaars kwaliteiten versterken. Ook de samenwerking met de gemeente is goed. Het Vierdaagseboek ter ere van de 40e Vierdaagsefeesten is leuk en groot en de ontvangst van het boek is goed.

Verantwoording

De tekst van dit artikel is overgenomen van de officiële internetpagina van de Vierdaagsefeesten.Artikelen Vierdaagsefeesten op jaartal
jaren zeventig | jaren tachtig | jaren negentig | 21e eeuw | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 |2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012Commentaar

<comments hideForm="false"/> of, lees de overige commentaren ...