Vierdaagsefeesten 2011

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

Geschiedenis Vierdaagsefeesten
Alles over de geschiedenis van de Vierdaagefeesten in het Digitale Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Lees verder>>>

Zie ook de pagina over de Vierdaagse.

Natte start Vierdaagsefeesten, fantastische finale!

Ondanks de verregende zaterdag zijn de bezoekersaantallen gedurende de week flink aangetrokken. De tellingen eindigen op ruim 1.3 miljoen bezoekers. Enorme bezoekersaantallen: deels door drukte overdag (zondag en maandag) en deels omdat je `s avonds over de koppen kon lopen (donderdag en vrijdag).

De organisatie van de Vierdaagsefeesten is zeer tevreden met het verloop van het evenement. De sfeer was prima, veel ondernemers draaiden een goede omzet en het aantal aanhoudingen was relatief laag. Via Twitter, maar ook via mailtjes, facebook, hyves en de weblogs kregen we de superenthousiaste reacties van de feestvierders mee. Een uitgebreide analyse van alle berichtgeving rondom de social media is dit jaar vastgesteld. We concluderen dat er heel veel bijzonder enthousiaste bezoekers zijn (31%) in de gehele breedte van de programmering. Er wordt op vrijdag al veel teruggekeken op een geslaagd feest door zowel artiesten als bezoekers: “RT @ William Smulders: Afgelopen week was weer mega bijzonder 4 geweldige optredens gehad tijdens de (Nijmeegse vierdaagse feesten 2011)”

We vinden op vrijdag veel positieve berichten over de Waalkade, zowel de Bob Marley Tribute van donderdag, de Tina Turner Tribute van vrijdag en de Corona’s worden besproken: “was gisteravond gezellie op de Waalkade. Bob Marley Rocks XD” “wat een te gekke avond op #waalkadelive vandaag met @DeCoronas, danks!” “Waalkade Nijmegen, zo meteen mooi uitzicht over de mooie, feestvierende stad ”

De uiteindelijke top 5 van activiteiten/optredens waarover deze Vierdaagsefeesten het meest positief wordt gesproken is:

  1. Waalkade (alle optredens)
  2. Matrixx (alle optredens)
  3. Waal in Vlammen
  4. Stevenskerk (alle optredens)
  5. Intocht

Gezien de programmering die wordt besproken kunnen we vast voorzichtig stellen dat de berichtgeving via de social mediakanalen niet alleen voorbehouden is aan het “jongere” publiek!

Van de 5% negatieve berichtgeving kunnen we de berichten over het weer slechts als feit aannemen. De opmerkingen over de drukte (verkeer, openbaar vervoer en Hunnerpark) nemen we mee in de evaluatie om hier verbeteringen in aan brengen. De overige ruim 60% van de berichtgeving is neutraal van aard: waar ben jij? waar spreken we af? hoe laat gaan we naar huis etc.

De uitbreiding van de programmering met meer theater en kleinschalig vermaak en kinderprogrammering is bijzonder goed bevallen. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze programmering in 2012 uitgebreid zal worden. Ook de spreiding van de drukte in de binnenstad door het breed programmeren van 28 verschillende podia met aantrekkelijke artiesten werkt goed in het kader van crowdmanagement.

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Met een aantal partijen (gemeente, ondernemers) zal dit najaar om de tafel worden gegaan om kritisch te kijken naar het reilen en zeilen van de Vierdaagsefeesten de komende jaren. Dat heeft zowel betrekking op de inrichting van de binnenstad, het crowdmanagement, de spreiding van de programmering en de gewenste programmering (kwaliteit en diversiteit). Het moet vooral een groots feest blijven, een veilig feest blijven en de geweldige sfeer behouden die het nu heeft.

Verantwoording

De tekst van dit artikel is overgenomen van de officiële internetpagina van de Vierdaagsefeesten.Artikelen Vierdaagsefeesten op jaartal
jaren zeventig | jaren tachtig | jaren negentig | 21e eeuw | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 |2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012Commentaar

<comments hideForm="false"/> of, lees de overige commentaren ...