header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Voetbalvereniging Union

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene gegevens
Naam : Voetbalvereniging Union
Andere naam (namen):

Bestaansperiode: 1967 -
Rechtsvorm: Vereniging
Voorganger(s):

Opvolger(s):

Hoger orgaan:

Archief
Het archief van deze organisatie is in beheer bij het Regionaal Archief Nijmegen. De toegang met de beschrijving van de stukken is bereikbaar via deze link:
Icoon archief.png
Naar beschrijving archief

Geschiedenis

Op 10 maart 1967 besloot de ledenvergadering van de R.K. Sportvereniging Union te Nijmegen om de vijf afdelingen (atletiek, tennis, tafeltennis, voetbal en volleybal) zelfstandigheid te verlenen door deze om te zetten in vijf afzonderlijke verenigingen. In de voorafgaande jaren waren de afdelingen steeds meer een eigen koers gaan volgen. De afdeling voetbal ging verder als Voetbalvereniging Union. In 1972 werd een nieuw clubhuis op Sportpark De Kluis te Malden geopend. Tien jaar later kreeg de vereniging een eigen zaalvoetbalafdeling.

Taken en activiteiten

Beoefening van voetbal

Organisatie

Binnen de vereniging is de algemene ledenvergadering het hoogste orgaan. Verder kent de vereniging een algemeen bestuur en een dagelijks bestuur, en door de dagelijks bestuur ingestelde commissies als de Seniorencommissie, de Jeugdcommissie, de Zaalvoetbalcommissie, de Clubhuiscommissie en de Sponsorcommissie. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Locatie

1967-heden:Malden Kluissestraat / 2


Bronnen

  • Schillings, J., Van vriendschap en vervreemding: Geschiedenis van de R.K. Sportvereniging Union te Nijmegen 1914-1967, Beek 2016

Verantwoording

Inleiding van de toegang op het archief door Robert Spanings. (2017)KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden