Zilveren Waalbrugspeld

Uit Het Digitale Huis
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!

De Zilveren Waalbrugspeld is een onderscheiding voor mensen die zich minimaal 10 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Nijmeegse samenleving.


Naar de startpagina over onderscheidingen


2009

Annemarie Bouwkamp (58)

Kreeg op donderdag 26 november de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor Stichting Hulpdienst Nijmegen. Zilveren Waalbrugspeld voor Ben Brouwer

Ben Brouwer (51)

Ontving op zaterdag 6 september de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Stichting Lent 800. Brouwer is jaarlijks actief bij de Lentse Overspelen en ook heeft hij zich in het verleden ingezet voor de jubileumfeesten ‘800 jaar Lent van begin tot end’.

Theo Hendriks (60)

Ontving op zondag 4 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als dirigent voor het Gemengd Koor van Parochie De Goede Herder vanaf 1977.

Arie Hoks (73)

Ontving op maandag 21 december de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Dierenweide Kobus, de dierenboerderij in het Florapark.

Leo Noordermeer (59)

Ontving op zaterdag 5 september de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor voetbalvereniging Trekvogels. Hij heeft zich ruim 35 jaar ingezet voor het jeugdbestuur in verschillende functies en zelfs meer functie tegelijkertijd.

Elle Saleming-van den Akker (55)

Ontving op zondag 21 november de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor Kolpingvereniging Nijmegen en met name voor Carnavalsvereniging ’t Geberste Kruukske.

Han Weijers (70)

Ontving op dinsdag 1 september de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Nijmeegse Eredivisieclub N.E.C. vanaf 1993.

Paul Wouters (50)

Ontving op vrijdag 19 december de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Harmonie Tarcisius.

2010

Cees Alewijnse (80)

Kreeg op dinsdag 23 november de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Stichting Stratenmakerstoren Nijmegen.

Arno Bernards (64)

Kreeg op vrijdag 23 juli de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten gedurende 35 jaar voor de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen. De laatste 20 jaar is Bernhards hoofd van de dienst Parkoersen.

Frans Coenen (75), Jos Verstappen (72) en Thea Arts (61)

Kregen op zaterdag 11 september de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten voor Reumapatiëntenvereniging Nijmegen.

Ingrid de Groot (43)

Kreeg op vrijdag 8 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als vrijwilliger voor Stichting Dieren Ambulance Nijmegen.

W. de Laat (55)

Kreeg op vrijdag 5 maart de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Nijmeegse homobeweging.

Ruud de Vries (65)

Kreeg op zondag 14 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor het Waterkwartier in verschillende vrijwilligersfuncties.

Jan Degen (79) en Martin van Elk (81)

Kregen op vrijdag 9 juli de Zilveren Waalbrugspeld voor hun jarenlange verdiensten voor voetbalvereniging O.S.C.

Paul Depla (44)

Kreeg op donderdag 25 maart de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Nijmegen.

Elba Figaroa (65)

Kreeg op woensdag 16 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor haar lidmaatschap van de Seniorenraad gedurende 12,5 jaar en ander vrijwilligerswerk, met name in Lent.

Jan Willem Koten (80)

Kreeg op maandag 22 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Dukenburg en Lindenholt.

Paul Oosterhoff (57)

Kreeg op zaterdag 4 september de Zilveren Waalbrugspeld vanwege zijn verdiensten in de sociale zorg.

Ed Peters (61)

Kreeg op woensdag 10 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor onder andere het voortgezet onderwijs.

Jan Spruijtenburg (81) en Ton Rossen (64)

Kregen op zaterdag 20 november de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten voor de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO, afdeling Nijmegen.

Drs. Piet Timmermans (64)

Kreeg op zaterdag 31 maart de Zilveren Waalbrugspeld vanwege zijn verdiensten in het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek van de Radboud Universiteit en voor alle activiteiten die hij heeft ontplooid voor de stad Nijmegen.

Bep Tonissen-Selman (82)

Kreeg op zaterdag 24 april de Zilveren Waalbrugspeld vanwege haar verdiensten als vrijwilliger bij de Zonnebloem de afgelopen 30 jaar.

Attie van aar-Urbanus (91)

Kreeg op donderdag 21 januari de Zilveren Waalbrugspeld vanwege haar verdiensten als dirigente van het Radboud Seniorenkoor de afgelopen 17 jaar.

Geer van Beijnum (75)

Kreeg op vrijdag 26 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSGN) vanaf 1984.

Jan van den Berghe (55)

Kreeg op vrijdag 17 september de Zilveren Waalbrugspeld vanwege zijn verdiensten voor de Werkgroep Integratie Gehandicapten (WIG) vanaf 2001.

Mw. Van den Ing (72)

Kreeg op dinsdag 31 augustus de Zilveren Waalbrugspeld vanwege haar verdiensten voor het creatief centrum De Spin in Hatert.

Prof. Dr. Theo van Els (74)

Kreeg op dinsdag 5 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek (NSvK) vanaf 2000.

Wethouder Lenie Scholten (56) en Wethouder Hans van Hooft (68)

Kregen op donderdag 27 mei de Zilveren Waalbrugspeld voor hun bijzondere verdiensten voor de stad Nijmegen.

Gerard Verhoeven (59)

Kreeg op zaterdag 9 januari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Nijmeegse carnavalsvereniging St. Anneke vanaf 1981.

Wim Westerveld (54)

Kreeg op zondag 31 januari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Stichting Music Meeting.

2011

Jaap Pronk (62)

Kreeg op dinsdag 1 maart de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Nijmeegse Kegelbond gedurende 30 jaar.

Coby Heijmans (76)

Kreeg op donderdag 12 mei de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als vrijwilliger bij zorginstelling Nieuw Maldenborgh/De Zonnebaars de afgelopen 40 jaar.

Adelheid van Dam-Plasman (91)

Kreeg op zondag 29 mei de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als lid van het dameskoor en als bestuurslid van Rooms Katholieke parochie De Goede Herder in Neerbosch Oost, voor meer dan 30 jaar.

Peter Seijbel (63)

Kreeg op vrijdag 10 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten in het onderwijs gedurende 40 jaar.

Jet de Klein (65)

Kreeg op woensdag 6 juli de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor de CDA-fractie /de gemeenteraad gedurende 34 jaar.

Piet Vink (75)

Kreeg op woensdag 5 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten in de Nijmeegse muziek en organisatie gedurende 60 jaar.

Joan Bann (70)

Kreeg op donderdag 6 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als vrijwilliger in verpleeghuis Joachim en Anna gedurende 29 jaar.

Mw. H.J.M. van Driel-Wittenberg (71)

Kreeg op vrijdag 7 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als voorzitter van Moedervereniging St. Anna gedurende 25 jaar.

Léon Pijnappel (51)

Kreeg op dinsdag 15 november de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten bij de Nijmeegse Schermvereniging De 3 Musketiers.

Caroline Westgeest (52)

Kreeg op zondag 27 november de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als dirigente voor Kamerkoor Mnemosyne.

Marijke Bouwmeister-Elbers (59)

Kreeg op donderdag 8 december de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor Platvorm Waalsprong.

Paul Welsing (53)

Kreeg op vrijdag 9 december de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor volksdansgroep De Pierewaaiers.

2012

Nini Valk

Nini Valk-Corradi (75) kreeg op woensdag 12 januari de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als vrijwilliger voor zorginstelling Nieuw Malderborgh/De Zonnebaars gedurende 25 jaar.

Cobie Jolink

Cobie Jolink (61) kreeg op vrijdag 13 januari de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor de Stichting Stedelijk 4 & 5 mei comité Nijmegen, gedurende 25 jaar.

Netty Claassen

Mevrouw A.J.M. Claassen (80) kreeg op zaterdag 21 april de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor de Hatertse Vrouwen Vereniging gedurende 50 jaar.

Theo Bleeker en Bernardiene van Hees

Th.J.H. Bleeker (59) en mevrouw B.M.M. van Hees-Theunissen (58) kregen op vrijdag 11 mei de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten als bestuurslid bij jeugdkoor Smile, gedurende 25 jaar.

Françoise Struycken

Mevrouw mr. F.M.J. Struycken-Albert (70) kreeg op vrijdag 11 mei de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor de Stichting De Beide Weeshuizen, gedurende 28 jaar.

De heer Van Berkel

Dhr. F.R.G. van Berkel (74) kreeg op vrijdag 25 mei de Zilveren Waalbrugspeld voor onder meer zijn verdiensten als voorzitter van Het Gilde Nijmegen dat dit jaar haar 25 jarig jubileum viert.

Jos Kersten

De heer J.A.M. Kersten (51) kreeg op woensdag 13 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als directeur van de Stichting Werkgroep Integratie Gehandicapten gedurende 15 jaar.

Albert Wels

De heer A.H. Wels (85) kreeg op donderdag 14 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de fiBON, financieel beheer ouderen Nijmegen, gedurende 17 jaar.

Ben Groenen

De heer Groenen (77) kreeg op dinsdag 17 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Veilig Verkeer Nederland afdeling Nijmegen, gedurende 25 jaar.

Diny Verwaaijen

Diny Verwaaijen-Lamers (69) kreeg op zondag 19 augustus de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als vrijwilligster voor het Gemeenschapshuis van het Waterkwartier, gedurende 37 jaar.

Hans Bolland

Hans Bolland (57) kreeg op vrijdag 31 augustus de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor voetbalvereniging Oosterhoutse Sport Club (OSC). Hij is 15 voorzitter van OSC.

Emile Pennings

Emile Pennings (49) kreeg op zaterdag 22 september de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als vrijwilliger voor Stichting Ontspanning en Recreatie (SOR) gedurende 20 jaar.

2013

Ronald Hendriks

Ronald Hendriks (49) kreeg op vrijdag 18 januari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als vrijwilliger voor de vereniging voor Sociaal Kultureel Jeugdwerk (SKJ), gedurende 25 jaar.

Clem Bongers

Clem Bongers (73) kreeg op maandag 15 april de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als voorzitter van het COC gedurende 13 jaar, zijn voorzitterschap van de Adviescommissie Homo-/Lesbisch Beleid van de gemeente Nijmegen en zijn bestuurslidmaatschap van Stichting GAST.

Johan Merkus

Johan Merkus (86) kreeg op zondag 5 mei de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als vrijwilliger voor het Oud Burgeren Gasthuis en ZZG Herstelhotel (voorheen verpleeghuis Margriet), gedurende 27 jaar.

Frans Vrolijks

De heer Vrolijks (79) kreeg op maandag 17 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO Nijmegen) en de Seniorenraad, gedurende 13 jaar.

De heer Van Kruijsbergen

De heer Van Kruijsbergen (81) kreeg op zondag 18 augustus de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als dirigent van het Gregoriaans koor van de Antonius Abt kerk, gedurende 15 jaar.

De heer Kouwenberg

De heer Kouwenberg (64) kreeg op zondag 6 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als gastheer van de Zondag Middag Salon van COC Nijmegen, gedurende 24 jaar.

Martien de Goeij

De heer M.J.J. de Goeij (70) kreeg op dinsdag 22 augustus de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de stichting De Zevensprong en de stichting Platvorm Tolhuis-Teersdijk, gedurende 11 jaar.

Gijs Hoogenboom

De heer G. Hoogenboom (77) kreeg op dinsdag 22 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als adviseur en stadsgids bij Het Gilde Nijmegen gedurende de afgelopen 15 jaar.

Truus van den Berg-Kuppen

Mevrouw van den Berg (77) kreeg op vrijdag 25 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als vrijwilliger bij NEC, gedurende 40 jaar.

De heer De Bruijn

De heer H.L.F. de Bruijn (75) kreeg op donderdag 31 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor zangvereniging Cantemus en het Gemengd Koor Hatert, gedurende ruim 40 jaar.

Mevrouw Lucker

Mevrouw Th.A.A. Lucker (75) kreeg op donderdag 28 november de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als vrijwilliger bij de parochie van de Ontmoetingskerk en bij zorgcentrum De Orangerie, gedurende 40 jaar.

Ellen Hoogveld

Mevrouw P.G.W. Hoogveld (59) kreeg op vrijdag 20 december de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als vrijwilliger bij Stichting Het Kruispunt, gedurende 10 jaar.

2014

De heer Van Steen

De heer Th.J.G.M. van Steen (75) kreeg op zondag 2 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor het Internationale Prinsentreffen gedurende ruim 20 jaar.

Cuub de Bruin en Hanny Kok-Janssen

De heer C.C.M. de Bruin en mevrouw J.M.G. Kok-Janssen kregen op vrijdag 28 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten voor ouderen in de wijk Brakkenstein, gedurende ruim 40 jaar.

De heer Marcel Claassen

De heer M.M. Claassen (66) kreeg op maandag 14 april de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld gedurende 30 jaar.

Jan van der Meer en Hannie Kunst

Wethouder Jan van der Meer (49) en wethouder Hannie Kunst (63) kregen op maandag 19 mei de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten voor de ontwikkeling van de stad Nijmegen.

Henk Teunissen

De heer H.J.A. Teunissen (75) kreeg op vrijdag 13 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor dierenparkje De Kleine Kern gedurende 25 jaar.

De heer M.J.A. van Leth

De heer M.J.A. van Leth (73) kreeg op woensdag 10 september de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als gids, toezichthouder, organisator van historische rondleidingen in en om de stad Nijmegen.

De Kwakbergband

De Kwakbergband kreeg op zaterdag 13 september de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten voor de Nijmeegse samenleving door het maken van muziek en op die wijze het promoten van Nijmegen, ook in het buitenland, gedurende 35 jaar.

Mevrouw Th.D.E.M. Tromp

Mevrouw Th.D.E.M. Tromp (69) kreeg op dinsdag 18 november de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als hoofdredacteur van het wijkblad De Heistal, gedurende 40 jaar.

Mevrouw A.J.M. Vos-Kolkman

Mevrouw A.J.M.Vos-Kolkman (79) kreeg op maandag 1 december de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als coördinator van telefonische hulpvragen en als vrijwilliger voor de Ontmoetingskerk en zorgcentrum De Orangerie, gedurende 34 jaar.

De heer J.H. Boersbroek

De heer J.H. Boersbroek (75) kreeg op donderdag 11 december de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als voorzitter van Hobbycentrum Nijmegen Oost, gedurende 18 jaar.

Mevrouw H.J.M.A. van den Berg en de heer A.J.M. Beukering

Mevrouw H.J.M.A. van den Berg (70) en de heer A.J.M. Beukering (72) kregen op zondag 14 december de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten van het maken van theatervoorstellingen en het geven van cursussen bij en exploiteren van het Vrijdagtheater, gedurende 32 jaar.

2015

De heer H.P. Eggelaar

De heer H.P. Eggelaar (64) kreeg op vrijdag 16 januari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als vrijwilliger bij museum De Stratemakerstoren.

Stasiou Teunissen

De heer S. A. Teunissen (Stasiou) (41) kreeg op vrijdag 13 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen (SOCN).

William Nijland

De heer W.J.M. Nijland (55) kreeg op woensdag 8 april de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Stichting Fieldwork Foundation Nijmegen, zijn werk als wijkagent in centrum Nijmegen en als vrijwilliger bij SCE.

Mevrouw G. Ravensbergen

Mevrouw G. (Gerrie) Ravensbergen (69) kreeg op woensdag 22 april de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor De Zonnebloem, afdeling Grootstal.

De heer J.C. Zegers

Koos Zegers (80) kreeg op zaterdag 6 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Quick 1888, gedurende 50 jaar.

De heer G.Th.M. Alofs

Gerard Alofs (65) kreeg op donderdag 11 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor museum De Stratemakerstoren.

Mevrouw G.J. Vanlier

Truus Vanlier (69) kreeg op donderdag 2 juli de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor Slachtofferhulp Nederland afdeling Nijmegen.

De heer M.F.L. Moonen

Thijs Moonen (51) kreeg op zondag 5 juli de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor gymnastiek- en turnvereniging De Hazenkamp.

De heer A.J.C. Seters

Ton van Seters (64) kreeg op zaterdag 5 september de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Vereniging Dorpsbelang Hees en het Kronenburger Forum.

Huub Vromen

De heer H.J. Vromen (65) kreeg op woensdag 9 september de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten bestuurlijke werkzaamheden op het gebied van onderwijs en vrijwilligerswerk binnen de Stefanus parochie in Nijmegen.

Theo Adriaansen en Bert Ruiter

Th.J.G. Adriaansen en A.J. Ruiter kregen op zondag 13 september de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten voor vele projecten in de wijk Neerbosch Oost in Nijmegen.

De heer P.R. Soete

De heer P.R. Soete (73) kreeg op zondag 20 september de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de parochie De Goede Herder, gedurende 50 jaar.

Thea Hafmans

Mevrouw Th.Chr.J. Hafmans (64) kreeg op donderdag 10 december de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor de RIBW, gedurende 38 jaar.

Christel Kokke

Mevrouw C.J.M. Kokke (77) kreeg op woensdag 16 december de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor de Stichting Benedenstad en Buurtcentrum het Oude Weeshuis.

2016

Ton Cobussen

Mevrouw A.C.M. (Ton) Cobussen- van der Burgt (86) ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor de ziekensectie van St. Stephanusparochie.

Hans Slavenburg

De heer J.H. (Hans) Slavenburg (75) ontving voor zijn verdiensten voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor onder andere Vluchtelingenwerk en de Raad voor Levensbeschouwing en Religie de Zilveren waalbrugspeld.

Bert Bloo

De heer A.M. (Bert) Bloo (70) ontving voor zijn verdiensten voor onder andere de stichting Cultuur Criterium en STIENEO, de Zilveren waalbrugspeld; aansluitend aan de uitvoering van de laatste Bachcantate van het seizoen, Cantate BWV 24 “Ein ungefärbt Gemüte” door de Stichting Bach Cantates.

Berry van Run

De heer Bernard Petrus Cornelis (Berry) van Run (63) ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange inzet voor (vaak kwetsbare) leerlingen in Nijmegen en omgeving.

Magda van Druten

Mevrouw M.G. (Magda) van Druten-Dingemans (75) ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten als vrijwilliger bij diverse organisaties in Lent en haar inzet bij de adviescommissie Seniorenraad.

André Bronzwaer en Gerard op het Veld

De heren mr. A.K.F.M. (André) Bronzwaer (73) en drs. G.J.J. (Gerard) op het Veld (70) ontvingen een Zilveren Waalbrugspeld voor hun jarenlange verdiensten als bestuursleden van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek (NSvK).

Jan Nillesen

De heer J.Th.W.M. (Jan) Nillesen (70) ontving voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als regent/bestuurslid bij de Stichting de Beide Weeshuizen.

Frans Houtbeckers

De heer F.M.G. (Frans) Houtbeckers (71) ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als vrijwilliger bij de Stichting GAST.

Claartje van Ginneken

Mevrouw C.Th.M.A. (Claartje) van Ginneken (74) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten als vrijwilliger bij de Stichting Palliatieve Terminale Zorg Nijmegen (VPTZ).

Industriële Kring voor Nijmegen en omgeving

De Industriële Kring voor Nijmegen en omgeving ontving ter gelegenheid van hun 70-jarig jubileum voor hun verdiensten voor het Nijmeegse bedrijfsleven een Zilveren Waalbrugspeld.

2017

Rinie Mollen

De heer M.A. (Rinie) Mollen (65) ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als beheerder bij Creatief Centrum Nijmegen-Zuid.

Wil van den Broek

De heer W.J.G.M. (Wil) van den Broek (76) ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als voorzitter, bestuurslid en vrijwilliger van de Stichting Koprol.

Antoinette Smijers en Mieke Stockmann-Aldenhuijsen

Mevrouw A.J.A.Th. (Antoinette) Smijers (74) en mevrouw M.H.C.J. (Mieke) Stockmann-Aldenhuijsen ontvingen een Zilveren Waalbrugspeld voor hun jarenlange verdiensten bij fiBON (stichting financieel Beheer Ouderen Nijmegen).

Carel Veldhoven

De heer C.M.M. (Carel) Veldhoven (58) ontvingen een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als voorzitter/vrijwilliger bij de Stichting Palliatieve Terminale Zorg Nijmegen (VPTZ).

Piet Schiltmans

De heer P.W. (Piet) Schiltmans (73) ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als voorzitter van de Edelstenenbuurt Hatert en lidmaatschappen van diverse werkgroepen in Hatert.

Marion Borghuis

Mevrouw M.E. (Marion) Borghuis (63) ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten voor Coöperatie integrale Huisartsenzorg Nijmegen (CiHN).

Hubert Hendriks

De heer H.C.W. (Hubert) Hendriks (67) ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten voor het Huis voor de Binnenstad, de Voedselbank en diverse andere organisaties.

Ellen van Eldik

Mevrouw E.C.C. (Ellen) van Eldik (56)ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor het damesvoetbal.

Ronald Goorden

De heer R. (Ronald) Goorden (40) ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten voor de evenementendienstverlening van het Rode Kruis Nederland, afdeling Nijmegen e.o.

Jan de Bruijn

De heer J.H.L. (Jan) de Bruijn (91) ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten met name als cursusleider tekenen bij de stichting StAAD.

Theo Terhaard

De heer T.H.J. (Theo) Terhaard (65) ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als voorzitter van Atletiekvereniging Cifla.

Toine Lagro-Janssen

Mevrouw Em. Prof.dr. A.L.M. (Toine) Lagro-Janssen (69) ontvingen een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten bij het ontwikkelen van het tweede Centrum Seksueel en Familiaal Geweld in Nederland en haar consultatie- en adviesfunctie voor betrokkenen in de regio Nijmegen.

Anny Horstink en Rien Heijne

Mevrouw A.M.T. Horstink (76) en de heer R.A.M. Heijne (75) ontvingen een Zilveren Waalbrugspeld voor hun jarenlange inzet voor de stedenband Nijmegen-Masaya (SSNM) en ARCA (Arte Centro Americana).

Kiki Ehren

Mevrouw P.L.M. Ehren (63) ontving een Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor Humanitas afdeling Nijmegen e.o.

2018

Bart Janssen

De heer A.L.Th.M. Janssen (73) kreeg op woensdag 10 januari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten in historisch onderzoek en documenteren van lotgevallen van de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Nijmegen.

Paul Giesen

De heer dr. P.H.J. Giesen (66) kreeg op vrijdag 26 januari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als huisarts en medeoprichter van gezondheidscentrum ’t Weeshuis in Nijmegen.

Johan Klomp

De heer J. (Johan) Klomp (51) kreeg op vrijdag 9 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Nijmeegsche Hofraad en het Hofbal.

Caren Lieskamp-Croes

Mevrouw K.M.F. (Caren) Lieskamp-Croes (60) kreeg op zaterdag 26 mei de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor Batmintonclub DETO (Door Eendracht Tot Overwinning).

Ada Vredebregt

Mevrouw A.C.P.M. (Ada) Vredebregt (80) kreeg op vrijdag 1 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als gastvrouw/vrijwilligster in woonzorgcentrum Nijevelt.

André Stufkens

De heer A.P. Stufkens (63) kreeg op vrijdag 6 juli de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als docent beeldende vorming bij de SSgN, zijn inzet voor de Stichting Joris Ivens en de Stichting Gebroeders Van Limburg.

Sander Ederveen

De heer S.G.A. (Sander) Ederveen (39) kreeg op woensdag 18 juli de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als oprichter en coördinator van Stichting Roze Woensdag.

Marianna van der Zwaard-van Haren

Mevrouw M.J. van der Zwaard-van Haren (65) kreeg op maandag 17 september de Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten voor de vrouwenvereniging in het Waterkwartier, haar begeleiding van vierdaagselopers, haar hulp bij het startbureau van de Vierdaagse en haar intensieve jaren als mantelzorger.

Vincent Cuppen

De heer Cuppen (59) kreeg op zondag 30 september de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als dirigent en pianist bij Kinderkoor Dukenburg.

Mevrouw E.C.M. Faase, zuster Vincentia

Zuster Vincentia (93) kreeg op zondag 30 september de Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten als begeleider van zieken en familie voor de gemeenschap van schippers, kermis en circus.

Twan Niesten

De heer A.R.J.M. Niesten (66) kreeg op vrijdag 12 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten voor onder andere de benedenstad en verschillende organisaties.

Riek van der Velden-Loeffen

Mevrouw H.T.A. van der Velden-Loeffen (79) kreeg op vrijdag 14 december de Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten als waakvrijwilliger bij de Stichting VPTZ Thuis Sterven rijk van Nijmegen.

Jos de Haas

De heer J.V.J. de Haas (59) kreeg op zaterdag 15 december de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als vrijwilliger voor Viva Symfonica, Sjano en de winkeliersvereniging Notenhout in Neerbosch-Oost.

Corrie Wouters en Toon Verbeet

Mevrouw Wouters (66) en de heer Verbeet (70) kregen op vrijdag 21 december de Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten als vrijwilligers bij zorgcentrum De Vijverhof, Oud Burger Gasthuis en Hospice Bethlehem.

2019

Ankie Jansen-Groenen

Mevrouw J.C.M. Jansen-Groenen (68) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten als voorzitter bij het Steunfonds Parochie Heilig Sacrament, Zonnebloem Brakkenstein en in verschillende functies bij meerdere organisaties en verenigingen.

Gijsbert van Middendorp

De heer G. van Middendorp (80) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als vrijwilliger bij de Stichting Bewoners Budgetgroep N.B.O. (Neerbosch-Oost).

Eric van Gaalen

De heer H.A.A. van Gaalen (Eric) (49) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange inzet voor economische groei en ontwikkeling van Nijmegen.

Lina Domacassé

Mevrouw L.M. (Lina) Domacassé is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange inzet voor de samenleving en met name voor de zwakkeren in de samenleving. Mevrouw Domacassé zet zich inmiddels al jarenlang in voor de zwakkeren in de samenleving, niet alleen op cultureel maar ook op sociaal gebied. Zij heeft met haar dansschool Amanné als een van de voortrekkers na de orkaan Irma een benefietbijeenkomst ‘Nijmegen Danst voor Sint Maarten’ georganiseerd. Dit leverde een cheque op van € 805 (entreegelden). Zij is ook zelf naar Sint Maarten gegaan om hulp aldaar te bieden.

Ans Rikken-Koornneef

Mevrouw A. Rikken-Koornneef (Ans) (68) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten als vrijwilligster bij badmintonvereniging ‘t Pluumke-Lent.

Robbie Veenendaal

De heer R. (Robbie) Veenendaal (40) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange inzet voor Fieldwork Foundation Nijmegen.

Giel Kok

De heer M.J.E. Kok (Giel) (83) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange bijdrage aan de sport in Nijmegen, met name op voetbalgebied.

===Gerard Lebbink en Alie Lebbink-Hoogveld De heer Lebbink (87) en Mevrouw Lebbink-Hoogveld (84) zijn voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor hun jarenlange verdiensten als vrijwilliger bij ZZG Zorggroep.

Renata Dijkstra- Van de Wolf

Mevrouw (Renata) Dijkstra (62) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange bijdrage in de commissie Jeugd, Maatschappelijke opvang en Gehandicaptenbeleid (JMG) - met name voor mensen met een beperking.

Jan Rikken

De heer J.A.L. (Jan) Rikken (74) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange inzet voor de Wijkraad Lent (de vroegere Dorpsraad Lent).

Joska van der Meer

Mevrouw J.A.M.F. Veldhorst-van der Meer (52) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange bijdrage aan voor haar jarenlange vrijwilligerswerk bij de Ontmoetings-kerk en inzet voor de wijk Dukenburg.

Peter van Riel

De heer P.H. (Peter) van Riel (62) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor activiteiten met betrekking tot Indisch Nijmegen: Stichting Arisan Indonesië, stichting Platform Indische Organisaties Nijmegen en omgeving, stichting Pelita, comité Indië herdenking en beroepsmatig: Maasland uitgeverij.

Lies Murphy-Phoelich

Mevrouw E. (Lies) Murphy-Phoelich (78) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange inzet voor Stichting De Zonnebloem.

2020

Monique Hogenboom

Mevrouw M.E.A.H. Hogenboom (Monique) (56) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange activiteiten en oprichting van de stichting Kinderdroomwens.

Wijnand van Dijk

De heer W. (Wijnand) van Dijk (71) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor wandelsportvereniging WIOS ’81 (Wandelen Is Ons Streven). De wandelsportvereniging heeft op dit moment meer dan 160 leden.

Ann Steine-Smith

Mevrouw A. (Ann) Steine-Smith (78) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange bijdrage aan de Nijmeegse afdeling van het Nederlandse Rode Kruis en voor haar vrijwilligerswerk bij ZZG Zorggroep (verpleeghuis De Doekenborg).

Mathieu Fluit

De heer M. (Mathieu) Fluit (67) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van de vrienden van de Stamceldonorbank.

Peter Saleming

De heren P.Th. (Peter) Saleming (71) en de heer R. (René) Saleming (68) zijn voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor hun jarenlange inzet bij diverse activiteiten van de Kolpingvereniging Nijmegen.

Hans Thissen

De heer H. Thissen (Hans) (65) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn initiatief tot en het oprichten van een Leerplein en een Wereldplein bij school De Lanteerne.

Gerard Mangnus

De heer G.J.M. (Gerard) Mangnus (66) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn inzet om Nijmeegse burgers bewuster te maken van het belang van natuur en milieu en het vormgeven en uitbreiden van het Natuurmuseum Nijmegen en De Bastei.

Marcel Giebels

De heer M.M. Giebels (Marcel) (67) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor het 30 jaar lang bevorderen van de toegankelijkheid van de openbare ruimte en openbare gebouwen in Nijmegen voor mensen met een mobiele of zintuigelijke beperking.

2021

Monic Alstadt Servaas en Debbie Hendriks-Murphy

Mevrouw G.J.W.M. (Monic) Alstadt Servaas (57) en mevrouw D.J. (Debbie) Hendriks-Murphy (56) kregen allebei een Zilveren Waalbrugspeld voor hun jarenlange inzet als vrijwilliger voor basisschool De Kleine Wereld.

Hardy Beekelaar

De heer dr. G.A.M. (Hardy) Beekelaar (87) kreeg een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn grote en jarenlange inzet voor het bestuur van het Stedelijk 4 en 5 Mei Comité Nijmegen. De heer Beekelaar is tevens de initiatiefnemer van het project Meer dan een naam ...Oorlogsdoden in Nijmegen 1939 – 1943.

Hans Peters

De heer J.M. (Hans) Peters (67)kreeg een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn activiteiten als bestuurslid van de stichting Literaire Activiteiten Nijmegen en overige activiteiten op literatuurgebied.

Wim Hompe

De heer drs. W.G. (Wim) Hompe (72)kreeg een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn activiteiten bij onder andere het Natuurmuseum/De Bastei, Hortus Nijmegen, Werkgroep Integratie Gehandicapten , Kleurrijk Groen Nijmegen, Shelter City Nijmegen, Gebroeders van Lymborch en het Comité Indië Herdenking Nijmegen (PION).

Eric Hendriks

De heer E.A.M. (Eric) Hendriks (66) kreeg een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn activiteiten als vrijwilliger bij Stichting Wijkkrant en wijkwebsite Nijmegen-Oost.

Henk van der Zand

De heer H.T. (Henk) van der Zand (71) kreeg een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn activiteiten als bestuurslid en vrijwilliger bij Gebroeders van Lymborch, bestuurslid van Paraplufabriek en projectleider van (het oude) Doornroosje.

Henk Lamers en Els Stouthamer

De heer Henk Lamers (76) en mevrouw Els Stouthamer (64) kregen allebei een Zilveren Waalbrugspeld voor hun werkzaamheden als bestuurslid Actief Comité Binnenstad en Stichting Benedenstad.

Walter Hamers

De heer W.H.C.M. (Walter) Hamers (66) kreeg een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn activiteiten als bestuurder van woningcorporatie Talis, lid Raad van Toezicht N.E.C. Maatschappelijk, lid Raad van Advies RvN@ en voorzitter van de stichting Vierdaagsefeesten.

Thijs Arts

De heer M.H.J. (Thijs) Arts (73) kreeg een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn werkzaamheden als secretaris/penningmeester bij het Ankie Mensink-fonds.

Petrus Driessen

De heer P. (Petrus) E.J. Driessen (66) kreeg een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange inzet voor Stichting De Zonnebloem. Hij heeft zich op bijzondere wijze ingezet voor het welzijn van zieken en ouderen in Altrade en Nijmegen – Oost.

Jo Jansen

De heer J.E. (Jo) Jansen (74) kreeg een Zilveren Waalbrugspeld. De uitreiking was tijdens de viering van zijn 50-jarig jubileum als Politievrijwilliger. De heer Jansen draagt uitstekende zorg voor het gehele wagenpark van de teams Nijmegen Zuid en team Nijmegen Noord.

2022

Jurriaan Tas

De heer J.F.M.C. (Jurriaan) Tas (62) kreeg op 24 februari 2022 de Zilveren Waalbrugspeld uitgereikt vanwege zijn belangeloze inzet voor het onderhoud van diverse tuinen en plantsoenen in zijn buurt.

Bert Velthuis

De heer B. (Bert) Velthuis (70) kreeg een Zilveren Waalbrugspeld. Hij was 8 jaar wethouder bij de gemeente Nijmegen. Zijn portefeuille omvatte diverse onderwerpen, zoals Wijken, Openbare Ruimte, Vastgoed, Sport en Accommodaties. Van 2014 tot 2018 was hij verantwoordelijk wethouder voor Stedelijke Ontwikkeling, Grondbeleid, Wonen en Cultuur. Daarnaast heeft hij veel nevenfuncties bekleed waarmee hij veel heeft gebracht voor de stad.