header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Zilveren Waalbrugspeld 2010

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

Cees Alewijnse (80)[bewerken]

Kreeg op dinsdag 23 november de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Stichting Stratenmakerstoren Nijmegen.

Arno Bernards (64)[bewerken]

Kreeg op vrijdag 23 juli de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten gedurende 35 jaar voor de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen. De laatste 20 jaar is Bernhards hoofd van de dienst Parkoersen.

Frans Coenen (75), Jos Verstappen (72) en Thea Arts (61)[bewerken]

Kregen op zaterdag 11 september de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten voor Reumapatiëntenvereniging Nijmegen.

Ingrid de Groot (43)[bewerken]

Kreeg op vrijdag 8 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als vrijwilliger voor Stichting Dieren Ambulance Nijmegen. Zilveren Waalbrugspeld voor W. De Laat.

W. de Laat (55)[bewerken]

Kreeg op vrijdag 5 maart de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Nijmeegse homobeweging. Zilveren Waalbrugspeld voor Ruud de Vries.

Ruud de Vries (65)[bewerken]

Kreeg op zondag 14 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor het Waterkwartier in verschillende vrijwilligersfuncties. Zilveren Waalbrugspeld voor Jan Degen en Martin van Elk.

Jan Degen (79) en Martin van Elk (81)[bewerken]

Kregen op vrijdag 9 juli de Zilveren Waalbrugspeld voor hun jarenlange verdiensten voor voetbalvereniging O.S.C. Zilveren Waalbrugspeld voor wethouder Paul Depla.

Paul Depla (44)[bewerken]

Kreeg op donderdag 25 maart de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Nijmegen.

Elba Figaroa (65)[bewerken]

Kreeg op woensdag 16 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor haar lidmaatschap van de Seniorenraad gedurende 12,5 jaar en ander vrijwilligerswerk, met name in Lent.

Jan Willem Koten (80)[bewerken]

Kreeg op maandag 22 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Dukenburg en Lindenholt. Zilveren Waalbrugspeld voor Paul Oosterhoff.

Paul Oosterhoff (57)[bewerken]

Kreeg op zaterdag 4 september de Zilveren Waalbrugspeld vanwege zijn verdiensten in de sociale zorg. Zilveren Waalbrugspeld voor Ed Peters.

Ed Peters (61)[bewerken]

Kreeg op woensdag 10 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor onder andere het voortgezet onderwijs.

Jan Spruijtenburg (81) en Ton Rossen (64)[bewerken]

Kregen op zaterdag 20 november de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten voor de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO, afdeling Nijmegen.

Drs. Piet Timmermans (64)[bewerken]

Kreeg op zaterdag 31 maart de Zilveren Waalbrugspeld vanwege zijn verdiensten in het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek van de Radboud Universiteit en voor alle activiteiten die hij heeft ontplooid voor de stad Nijmegen.

Bep Tonissen-Selman (82)[bewerken]

Kreeg op zaterdag 24 april de Zilveren Waalbrugspeld vanwege haar verdiensten als vrijwilliger bij de Zonnebloem de afgelopen 30 jaar.

Attie van aar-Urbanus (91)[bewerken]

Kreeg op donderdag 21 januari de Zilveren Waalbrugspeld vanwege haar verdiensten als dirigente van het Radboud Seniorenkoor de afgelopen 17 jaar.

Geer van Beijnum (75)[bewerken]

Kreeg op vrijdag 26 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSGN) vanaf 1984.

Jan van den Berghe (55)[bewerken]

Kreeg op vrijdag 17 september de Zilveren Waalbrugspeld vanwege zijn verdiensten voor de Werkgroep Integratie Gehandicapten (WIG) vanaf 2001. Zilveren Waalbrugspeld voor Mw. T. van den Ing-van Dungen.

Mw. Van den Ing (72)[bewerken]

Kreeg op dinsdag 31 augustus de Zilveren Waalbrugspeld vanwege haar verdiensten voor het creatief centrum De Spin in Hatert. Zilveren Waalbrugspeld voor Theo van Els.

Prof. Dr. Theo van Els (74)[bewerken]

Kreeg op dinsdag 5 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek (NSvK) vanaf 2000.

Wethouder Lenie Scholten (56) en Wethouder Hans van Hooft (68)[bewerken]

Kregen op donderdag 27 mei de Zilveren Waalbrugspeld voor hun bijzondere verdiensten voor de stad Nijmegen.

Gerard Verhoeven (59)[bewerken]

Kreeg op zaterdag 9 januari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor Nijmeegse carnavalsvereniging St. Anneke vanaf 1981.

Wim Westerveld (54)[bewerken]

Kreeg op zondag 31 januari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Stichting Music Meeting.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden