header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Zilveren Waalbrugspeld 2014

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

De heer Van Steen[bewerken]

De heer Th.J.G.M. van Steen (75) kreeg op zondag 2 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor het Internationale Prinsentreffen gedurende ruim 20 jaar.

Cuub de Bruin en Hanny Kok-Janssen[bewerken]

De heer C.C.M. de Bruin en mevrouw J.M.G. Kok-Janssen kregen op vrijdag 28 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten voor ouderen in de wijk Brakkenstein, gedurende ruim 40 jaar.

De heer Marcel Claassen[bewerken]

De heer M.M. Claassen (66) kreeg op maandag 14 april de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld gedurende 30 jaar.

Jan van der Meer en Hannie Kunst[bewerken]

Wethouder Jan van der Meer (49) en wethouder Hannie Kunst (63) kregen op maandag 19 mei de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten voor de ontwikkeling van de stad Nijmegen.

Henk Teunissen[bewerken]

De heer H.J.A. Teunissen (75) kreeg op vrijdag 13 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor dierenparkje De Kleine Kern gedurende 25 jaar.

De heer M.J.A. van Leth[bewerken]

De heer M.J.A. van Leth (73) kreeg op woensdag 10 september de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als gids, toezichthouder, organisator van historische rondleidingen in en om de stad Nijmegen.

De Kwakbergband[bewerken]

De Kwakbergband kreeg op zaterdag 13 september de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten voor de Nijmeegse samenleving door het maken van muziek en op die wijze het promoten van Nijmegen, ook in het buitenland, gedurende 35 jaar.

Mevrouw Th.D.E.M. Tromp[bewerken]

Mevrouw Th.D.E.M. Tromp (69) kreeg op dinsdag 18 november de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als hoofdredacteur van het wijkblad De Heistal, gedurende 40 jaar.

Mevrouw A.J.M. Vos-Kolkman[bewerken]

Mevrouw A.J.M.Vos-Kolkman (79) kreeg op maandag 1 december de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als coördinator van telefonische hulpvragen en als vrijwilliger voor de Ontmoetingskerk en zorgcentrum De Orangerie, gedurende 34 jaar.

De heer J.H. Boersbroek[bewerken]

De heer J.H. Boersbroek (75) kreeg op donderdag 11 december de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als voorzitter van Hobbycentrum Nijmegen Oost, gedurende 18 jaar.

Mevrouw H.J.M.A. van den Berg en de heer A.J.M. Beukering[bewerken]

Mevrouw H.J.M.A. van den Berg (70) en de heer A.J.M. Beukering (72) kregen op zondag 14 december de Zilveren Waalbrugspeld voor hun verdiensten van het maken van theatervoorstellingen en het geven van cursussen bij en exploiteren van het Vrijdagtheater, gedurende 32 jaar.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden