header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Zilveren Waalbrugspeld 2018

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ga naar: navigatie, zoeken

Bart Janssen[bewerken]

De heer A.L.Th.M. Janssen (73) kreeg op woensdag 10 januari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten in historisch onderzoek en documenteren van lotgevallen van de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Nijmegen.

Paul Giesen[bewerken]

De heer dr. P.H.J. Giesen (66) kreeg op vrijdag 26 januari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als huisarts en medeoprichter van gezondheidscentrum ’t Weeshuis in Nijmegen.

Johan Klomp[bewerken]

De heer J. (Johan) Klomp (51) kreeg op vrijdag 9 februari de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor de Nijmeegsche Hofraad en het Hofbal.

Caren Lieskamp-Croes[bewerken]

Mevrouw K.M.F. (Caren) Lieskamp-Croes (60) kreeg op zaterdag 26 mei de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor Batmintonclub DETO (Door Eendracht Tot Overwinning). Zilveren Waalbrugspeld voor Ada Vredebregt. Mevrouw A.C.P.M. (Ada) Vredebregt (80) kreeg op vrijdag 1 juni de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten als gastvrouw/vrijwilligster in woonzorgcentrum Nijevelt.

André Stufkens[bewerken]

De heer A.P. Stufkens (63) kreeg op vrijdag 6 juli de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als docent beeldende vorming bij de SSgN, zijn inzet voor de Stichting Joris Ivens en de Stichting Gebroeders Van Limburg.

Sander Ederveen[bewerken]

De heer S.G.A. (Sander) Ederveen (39) kreeg op woensdag 18 juli de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als oprichter en coördinator van Stichting Roze Woensdag.

Marianna van der Zwaard-van Haren[bewerken]

Mevrouw M.J. van der Zwaard-van Haren (65) kreeg op maandag 17 september de Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten voor de vrouwenvereniging in het Waterkwartier, haar begeleiding van vierdaagselopers, haar hulp bij het startbureau van de Vierdaagse en haar intensieve jaren als mantelzorger.

Vincent Cuppen[bewerken]

De heer Cuppen (59) kreeg op zondag 30 september de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten als dirigent en pianist bij Kinderkoor Dukenburg.

Mevrouw E.C.M. Faase, zuster Vincentia[bewerken]

Zuster Vincentia (93) kreeg op zondag 30 september de Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten als begeleider van zieken en familie voor de gemeenschap van schippers, kermis en circus.

Twan Niesten[bewerken]

De heer A.R.J.M. Niesten (66) kreeg op vrijdag 12 oktober de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten voor onder andere de benedenstad en verschillende organisaties.

Riek van der Velden-Loeffen[bewerken]

Mevrouw H.T.A. van der Velden-Loeffen (79) kreeg op vrijdag 14 december de Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten als waakvrijwilliger bij de Stichting VPTZ Thuis Sterven rijk van Nijmegen.

Jos de Haas[bewerken]

De heer J.V.J. de Haas (59) kreeg op zaterdag 15 december de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als vrijwilliger voor Viva Symfonica, Sjano en de winkeliersvereniging Notenhout in Neerbosch-Oost.

Corrie Wouters en Toon Verbeet[bewerken]

Mevrouw Wouters (66) en de heer Verbeet (70) kregen op vrijdag 21 december de Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange verdiensten als vrijwilligers bij zorgcentrum De Vijverhof, Oud Burger Gasthuis en Hospice Bethlehem.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden