Maart 1991
Naar navigatie springen
Naar zoeken springen
Let op: deze website is momenteel onder constructie. Helaas zullen hierdoor niet alle pagina's naar behoren functioneren. Onze excuses voor het ongemak!
Belangrijke en minder belangrijke gebeurtenissen in maart 1991 op basis van de kroniek uit het Numaga-jaarboek. Zie voor het overzicht en de verantwoording voor dit jaar: kroniek 1991.
KRONIEK 1991 |
januari | februari | maart | april | mei | juni | juli | augustus | september | oktober | november | december |
- 1 Hans van der Grinten, conservator moderne kunst van het Nijmeegs Museum Commanderie van St. Jan, beëindigt zijn loopbaan bij dit museum. Hij verzorgde zo'n 100 exposities en bouwde een belangrijke collectie moderne kunst op.
- 6 Grote onrust onder de ruim dertig consulenten kunstzinnige vorming van de Lindenberg, omdat voor hen een ontslagvergunning is aangevraagd bij het Gewestelijk Arbeids Bureau.- 'Lady de Vlinder', alias Annie Kersten in Groesbeek, is inmiddels gestopt met de illegale uitzending van haar muzikaal verzoekprogramma. Vanaf 1979 stuurde deze radiopiraten ongeveer 40.000 verzoekplaatsjes de ether in.- Verkiezingen Provinciale Staten. Slechts 46,9% van de Nijmeegse stemgerechtigden nam de moeite te stemmen.
- 9 Het jeugdkoor van parochie De Goede Herder viert zijn zilveren jubileum met onder meer een opvoering van de musical 'Adieu Paris'.
- 10 Prins Ton I (Ton van der Laan) neemt in het Kolpinghuis afscheid als prins carnaval. Prins Ton was een pechprins, omdat vanwege de Golfoorlog de openbare carnavalsviering moest worden afgelast.
- 15 Heropening van café 'Marktzicht' op de Grote Markt, dat op 4 juli 1989 afbrandde.
- 16 Fahri Turk werkt 25 jaar bij de N.S. Hij is de eerste werknemer van buitenlandse afkomst die in Nijmeegs dienstverband zijn zilveren jubileum viert.
- 18 De gemeente Nijmegen zet een grote enquête op over woon- en vervoerswensen. Deze strekt zich uit over de regio en zal enige maanden duren.- Een fraaie trompetboom (30 jaar oud) wordt van de Canisiussingel verplaatst naar het Hunnerpark.
- 20 De KUN levert haar drieduizendste doctor af: de arts B. Semmekrot.- Op de nationale boomplantdag plant wethouder Wynia samen met een kleine tweehonderd kinderen boompjes in de Poeyenstraat (nabij de Maria-Geboortekerk).
- 22 Kartonnagefabriek Kilsdonk in Bottendaal gesloopt.
- 23 Het achttiende-eeuws kanon, dat vorig jaar bij baggerwerkzaamheden door Rijkswaterstaat uit de Waal werd opgevist, wordt officieel overgedragen aan de gemeente Nijmegen. Het staat opgesteld op de Waalkade.
- 28 Receptie bij gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de Openbare Bibliotheek. De burgemeester neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het gedenkboek Tussen singel & boulevard, geschreven door Maarten-Jan Dongelmans.
- 29 De KUN, inclusief het Academisch Ziekenhuis Nijmegen St. Radboud, neemt een nieuwe telefooncentrale in gebruik.- De stichting 'Nijmegen Nu' presenteert haar nota Nieuwe glans voor oud goud aan wethouder W. Hompe. De nota dient als discussiestuk en heeft betrekking op de kwaliteitsverbetering van het stadsgedeelte rond het Valkhof.
- 30 Boekhandel Prakke in de Van Broeckhuysenstraat gaat na een bestaan van ruim 94 jaar sluiten.
Commentaar
<comments hideForm="false"/> of, lees de overige commentaren ...