Medewerker Marketing & Communicatie

Vacatures : vrijwilligersfunctie


Ben jij communicatief ingesteld en heb je een hart voor cultuur, erfgoed en geschiedenis? Dan is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op zoek naar jou!

Over ons

Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis wil mensen betrekken bij en bewust maken van de rijke geschiedenis van Nijmegen en haar omgeving. Wij bevinden ons in de Mariënburgkapel in hartje centrum; een laagdrempelige plek voor ontmoeting, leren, ervaren en samenwerken. We organiseren onder meer tentoonstellingen en lezingen.

Het Huis heeft een horizontale organisatie, waarin de leiding samen met vrijwilligers en met de bewoners van de stad en regio werkt aan het beleefbaar maken van de geschiedenis. Mede als gevolg van beperkte middelen en een minimale staf in dienstverband zijn vrijwilligers onmisbaar in het Huis. Van ontvangst tot aan programmering, vormgeving, fondsenwerving en communicatie.

Wat ga je doen?

Als medewerker Marketing en Communicatie krijg je de ruimte om jouw creatieve ideeën in de praktijk te brengen. Je bent niet schuw om nieuwe marketing- en communicatiemogelijkheden te ontdekken en benutten. Met een klein, gezellig team andere vrijwilligers geef je vorm aan onze branding, promotiecampagnes, social media, website en persvoorlichting.  Het team wordt aangestuurd door de projectleider Marketing en Communicatie, waarmee je kunt sparren en die jou aanstuurt waar nodig.

Functieprofiel

  • Je vindt het leuk om de communicatie van het Huis op creatieve wijze vorm te geven
  • Je vindt het leuk om mee te denken over de marketing en branding van het Huis
  • Je hebt interesse in cultuur, erfgoed en (regionale) geschiedenis
  • Je kunt met minimale middelen het maximale realiseren
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar

Wat bieden wij?

Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in beweging is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij eruit wilt halen. Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk in cultureel en historisch Nijmegen uit te breiden en professionele ervaring op te doen in het ontwikkelen en organiseren van culturele en historische exposities en activiteiten.

Interesse?

Herken je jezelf in het profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie naar vacatures@hvdng.nl. Vanzelfsprekend is het mogelijk om bovenstaande vacature te combineren met andere werkzaamheden voor het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Voor inhoudelijke vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met onze coördinator Huub Vilé (06 48907179).