Vormgever

Heb jij een oog voor vormgeving en een hart voor cultuur, erfgoed en geschiedenis? Dan is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op zoek naar jou!

OVER ONS

Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis wil mensen betrekken bij en bewust maken van de rijke geschiedenis van Nijmegen en haar omgeving. Wij bevinden ons in de Mariënburgkapel in hartje centrum; een laagdrempelige plek voor ontmoeting, leren, ervaren en samenwerken. We organiseren onder meer tentoonstellingen en lezingen.

Het Huis heeft een horizontale organisatie, waarin de leiding samen met vrijwilligers en met de bewoners van de stad en regio werkt aan het beleefbaar maken van de geschiedenis. Mede als gevolg van beperkte middelen en een minimale staf in dienstverband zijn vrijwilligers onmisbaar in het Huis. Van ontvangst tot aan programmering, vormgeving, fondsenwerving en communicatie.

WAT GA JE DOEN?

Als vormgever bij het Huis krijg je de ruimte om jouw creatieve ideeën in de praktijk te brengen. Met een klein, gezellig team andere vrijwilligers geef je vorm aan onze tentoonstellingen, website, drukwerk en allerlei andere creatieve uitingen van het Huis. Je ondersteunt de verschillende teams binnen onze organisatie en werkt samen met een kleine groep vormgevers.

FUNCTIEPROFIEL

  • Je wil een actieve bijdrage leveren aan de tentoonstellingen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
  • Je zit vol creatieve ideeën, maar bent ook bereid werkzaamheden in opdracht uit te voeren
  • Je vindt het leuk om mee te denken over de huisstijl en uitstraling van het Huis
  • Je hebt interesse in cultuur, erfgoed en (regionale) geschiedenis
  • Je kunt met minimale middelen het maximale realiseren
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed
  • Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar

WAT BIEDEN WIJ?

Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in beweging is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij eruit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuursector in of als communicatiemedewerker aan de slag? Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk in cultureel, creatief en communicatief Nijmegen uit te breiden en professionele ervaring op te doen.

INTERESSE?

Herken je jezelf in het profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren! Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie naar vacatures@hvdng.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met onze coördinator Huub Vilé: +31 6 48907179.

Vanzelfsprekend is het mogelijk om bovenstaande vacature te combineren met andere werkzaamheden voor het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.