Projectvrijwilligers (tijdelijk)

Wil jij ervaring opdoen in publieksgerichte (geschiedenis)projecten? Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is op zoek naar ondersteunende projectvrijwilligers!

In de historische Mariënburgkapel in hartje Nijmegen creëert het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een plek waar iedereen welkom is om het rijke verleden van de regio te ontdekken, Nijmeegse verhalen te vertellen en jezelf te ontwikkelen. Onze tentoonstellingen en activiteiten zijn voor en van alle Nijmegenaren. Wij hebben een actieve en betrokken rol in het erfgoedveld en verbinden bewoners, bezoekers, ondernemers en andere instellingen. Hiervoor gebruiken we niet alleen de kapel als expositie- en lezingenruimte, maar organiseren we ook activiteiten in de stad.

Wat ga je doen?

Voor drie lopende projecten zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers:

Historische panden in de binnenstad
Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis werkt samen met lokale ondernemers aan Historische Bakens die bij verschillende historische panden geplaatst zullen worden. Wij zoeken vrijwilligers die onderzoek willen doen naar de historie van een of meerdere van deze panden en hierover een publieksgerichte tekst kan schrijven. 

Expositie: 350 jaar kermis Nijmegen
Vanaf mei staat in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een expositie over de kermis in Nijmegen gepland. In dezelfde periode verschijnt hierover een boek, dus de expositie zal worden samengesteld op basis van bestaand onderzoek. Voor de samenstelling, de beeldredactie, eventuele bruiklenen en de organisatie van de uitgebreide randprogrammering van deze expositie zoeken we nog vrijwilligers.

Expositie i.s.m. fotograaf Karsten Russ
In deze expositie, te zien vanaf augustus, wordt de moderne stadsfotografie van Karsten Russ gespiegeld aan historische prenten van (soms verdwenen delen van) het oude Nijmegen. Wij zoeken vrijwilligers die willen werken aan de samenstelling, beeldredactie en in de organisatie van de randprogrammering.

Wat hebben wij te bieden?

Je komt terecht in een klein team van vrijwilligers met allerlei leeftijden en achtergronden. Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in ontwikkeling is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook aan wat jij eruit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuursector in of als programmamaker aan de slag? Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk in cultureel, creatief en historisch Nijmegen uit te breiden en professionele ervaring op te doen.

Enthousiast geworden? Stuur jouw motivatie naar vacatures@hvdng.nl. Wij nodigen je graag uit voor een kennismaking! Voor inhoudelijke vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Huub Vilé: 06 83589917.