SEO medewerker

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is op zoek naar een vrijwilliger die een brug zal gaan vormen tussen het Marketing- en Communicatieteam en het team Automatisering en die specifieke kennis bezit over zogenaamde Search Engine Optimalisation (SEO) óf het heel leuk zou vinden om hier zelf in te duiken en het te leren. Dit zal ervoor zorgen dat de online vindbaarheid en zichtbaarheid van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis wordt verbeterd.  

Wie zijn wij?

Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis maakt mensen bewust van en betrekt ze bij de materiële en de immateriële geschiedenis van (het Rijk van) Nijmegen en de Nijmegenaren. Het Huis is gevestigd in Rijksmonument de Mariënburgkapel in de Nijmeegse binnenstad, alwaar we (onder meer) exposities, lezingen en boekpresentaties programmeren. Heel nadrukkelijk willen we allerhande initiatieven in de stad een podium bieden. De Stichting heeft een bescheiden budget en werkt met een kleine betaalde staf, ongeveer 35 vrijwilligers en een onbezoldigd bestuur.

Wat ga je doen?

Jij zult deel gaan uitmaken van het Marketing- en Communicatieteam, een team van zes enthousiaste jonge vrijwilligers, die ervoor zorgt dat iedereen precies weet wat er gebeurt in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Dit doen we door het bijhouden van de website, de sociale media kanalen en het onderhouden van contact met de geschreven media (kranten, etc.). De nadruk zal binnen dit team voor jou liggen op SEO optimalisatie, maar het staat vrij om mee te werken aan andere werkzaamheden die jou leuk lijken. Daarnaast zul je aansluiten bij het team Automatisering, dat de digitale processen binnen het Huis onderhoudt en bestaat uit een viertal enthousiaste en leergierige vrijwilligers. In dit team staat op dit moment het vormgeven van de nieuwe website centraal.

Wat neem je mee?

  • Je hebt al kennis over SEO of bent bereid hier zelfstandig in te duiken en hier meer over te leren
  • Je bent ongeveer 4 uur per week beschikbaar
  • Je bent in staat om creatief om te gaan met de beperkte middelen die het Huis tot haar beschikking heeft
  • Je neemt initiatief en kunt goed zelfstandig aan de slag met een opdracht

Wat bieden wij jou?

Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in beweging is. Het staat iedere vrijwilliger vrij om werkzaamheden uit te voeren binnen verschillende teams. Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis hecht niet alleen aan jouw bijdrage aan het Huis, maar ook wat jij eruit wil halen. Deze functie biedt de mogelijkheid om ervaring op te doen in de erfgoedsector, maar ook in het communicatieve en digitale werkveld.

Indien je vragen hebt over deze functie kun je contact opnemen met het Hoofd Marketing- en Communicatie, Loes, via loes@hvdng.nl of met onze vrijwilligerscoördinator, Huub, die deel uitmaakt van het team Automatisering, via huub@hvdng.nl.