Een huis vol verhalen

Dankzij uw steun kunnen wij verhalen uit de Nijmeegse geschiedenis blijven vertellen. Met een divers aanbod en een lage drempel betrekken wij de stad bij haar eigen verhalen. Anekdotes over het dagelijks leven van Nijmegenaren toen en nu, oude sages en legendes en herinneringen aan bijzondere historische gebeurtenissen vinden een plek in het Huis. Op deze manier behouden we het Nijmeegse erfgoed voor de toekomst. 

Als Huisvriend verbindt u zich op een unieke manier aan de Nijmeegse geschiedenis. U helpt ons bij het doorgeven van al deze verhalen aan nieuwe generaties Nijmegenaren. Ook kunt u ons eenmalig steunen met een schenking of een bedrag schenken als nalating. Als bedrijf kunt u ook een sponsor van ons worden. 

Uw gift is fiscaal aftrekbaar

De Stichting Huis van de Nijmeegse geschiedenis is door de belastingdienst aangemerkt als Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Door deze ANBI-status zijn vriendencontributies en eventuele donaties fiscaal aftrekbaar. Via een overeenkomst periodieke gift van de belastingdienst kunt u de steun voor vijf jaar vastleggen. Berekenen wat een gift u netto kost kan via de rekenmodule: www.anbigift.nl/hvdng

Huisvrienden

Vrienden hebben een streepje voor. U kunt al Huisvriend worden vanaf €40,- in het jaar. Als vriend:

  • Woont u gratis onze lezingen bij;
  • Ontvangt u een speciale nieuwsbrief voor vrienden;
  • Ontvangt u uitnodigingen besloten openingen van nieuwe tentoonstellingen;
  • En ontvangt u jaarlijks een uitnodiging voor een vriendenevenement.

Startvriend

Uiteraard zijn ook starters, studenten en scholieren welkom in het Huis. Zij kunnen voor een gereduceerd tarief startvriend worden om alles over hun stad te weten te komen. Je wordt al startvriend vanaf €20,-.

Duovrienden

Samen met uw partner in de geschiedenis van onze stad duiken? Dan kunt u samen Duovrienden worden vanaf €70,-.


Huisgenoten

Maak van de Mariënburg uw thuis in de stad en wordt Huisgenoot. Met uw bijdrage vanaf €250,- kunnen wij onze vrijwilligers blijven ondersteunen. Als dank hiervoor ontvangen wij u jaarlijks voor een speciaal evenement.

Schenken en nalaten

Eenmalige schenken aan het Huis? Dat kan via de QR-code hiernaast of klik hier.

Voor meer informatie over donaties of andere schenkingen kunt u mailen naar vrienden@hvdng.nl. 

Tevens is er de mogelijkheid om het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op te nemen in uw nalatenschap. 

Scan de code om een eenmalige schenking te geven

Sponsoren

Ook met uw bedrijf kunt u het Huis een warm hart toedragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met directeur Robin Hoeks (robinhoeks@hvdng.nl)

 
“Nyma Tours is een enthousiast team dat ervoor zorgt je het échte Nijmegen ontdekt. Wij bieden rondleidingen: wandelend, per fiets en met een e-chopper, vergezeld door een enthousiaste gids en levendige verhalen. Daarnaast hebben we self-guided tours in de stad uitgezet, waarmee je al spelend op je smartphone in teams op verrassende wijze de stad leert kennen. Het perfecte uitje voor grote groepen. Bekijk onze website voor de mogelijkheden.”
Nyma Tours
Sinds 2023 sponsor van het Huis