Vacature: Gids

VRIJWILLIGERSFUNCTIE

Wil jij betrokken zijn bij exposities en evenementen die te maken hebben met de rijke geschiedenis van Nijmegen? Solliciteer dan voor de vrijwilligersfunctie van

Gids

bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

ALGEMEEN

De Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis maakt mensen bewust van en betrekt ze bij de materiële en de immateriële geschiedenis van (het Rijk van) Nijmegen en de Nijmegenaren. De Stichting beoogt haar doel te bereiken door onder meer het exploiteren van een publieksgericht Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, als een laagdrempelige en toegankelijke plaats voor ontmoeten, informeren, ervaren, leren, samenwerken, co-creëren etc.

Het Huis heeft een horizontale organisatie, waarin de leiding samen met vrijwilligers en met de bewoners van de stad en regio werkt aan de realisatie van de doelstellingen van het Huis. Mede als gevolg van beperkte middelen en een minimale staf in dienstverband zijn vrijwilligers onmisbaar in uiteenlopende onderdelen van de realisatie van de doelstellingen van het Huis, van gastheer/gastvrouw tot aan programmering, inrichting en begeleiding van exposities en activiteiten.

GIDS

De gids is het gezicht van de stichting voor alle bezoekers. Wij verwelkomen lokale en internationale bezoekers die geïnteresseerd zijn in de Mariënburgkapel en/of in de expositie die wij aanbieden.

Om onze bezoekers nog beter mee te nemen in de historie van (het Rijk van) Nijmegen, gaan wij rondleidingen verzorgen in en rond het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Je spreekt naast Nederlands bij voorkeur Duits, Engels en/of Frans en je beschikt over kennis op het gebied van geschiedenis evenals kunst en cultuur. Daarnaast vind je het leuk om proactief nieuwe kennis tot je te nemen. Samen met de gastheer / gastvrouw zorg je ervoor dat alles in het huis in goede banen geleidt wordt.

Werkzaamheden

  • Verwelkomen bezoekers;
  • Verzorgen van rondleidingen in en om de Mariënburgkapel met relatie tot de geschiedenis van de kapel en/of de expositie die wordt aangeboden;
  • Samen met de projectleider van de expositie inhoud geven aan de rondleiding door informatie en fotomateriaal te verzamelen en documenteren die relatie heeft tot de rondleiding;
  • Verzorgen van instructies aan de collega gidsen;
  • Waar relevant, bijstaan van de gastheer/gastvrouw bij zijn/haar werkzaamheden.

Gevraagd

Ben je in de weekenden en/of doordeweeks beschikbaar?
Vertel je graag over de geschiedenis van de stad en/of regio?
Ben je daarnaast minimaal  4 uur per week beschikbaar?
Ben je initiatiefrijk?
Dan zoeken wij jou!

Aangeboden

Wij bieden een plezierige en leerzame werkomgeving die volop in beweging is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij er uit wilt halen. Wil je jouw interesse voor de geschiedenis van (het Rijk van) Nijmegen delen met anderen? Heb je leuke vernieuwende ideeën over het verzorgen van rondleidingen? Wacht dan niet langer en neem contact op.

INTERESSE?
Herken je jezelf in het profiel, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie naar huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl.

Vanzelfsprekend is het mogelijk om bovenstaande vacature te combineren met andere werkzaamheden voor het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met onze directeur Belinda de Hosson op telefoonnummer 06 – 22 99 49 64