Vacature: Medewerker Fondsen en Subsidies

VRIJWILLIGERSFUNCTIE

Wil jij betrokken zijn bij exposities en evenementen die te maken hebben met de rijke geschiedenis van Nijmegen? Solliciteer dan voor de vrijwilligersfunctie van

Medewerker Fondsen en Subsidies

bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

ALGEMEEN

De Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis maakt mensen bewust van en betrekt ze bij de materiële en de immateriële geschiedenis van (het Rijk van) Nijmegen en de Nijmegenaren. De Stichting beoogt haar doel te bereiken door onder meer het exploiteren van een publieksgericht Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, als een laagdrempelige en toegankelijke plaats voor ontmoeten, informeren, ervaren, leren, samenwerken, co-creëren etc.

Het Huis heeft een horizontale organisatie, waarin de leiding samen met vrijwilligers en met de bewoners van de stad en regio werkt aan de realisatie van de doelstellingen van het Huis. Mede als gevolg van beperkte middelen en een minimale staf in dienstverband zijn vrijwilligers onmisbaar in uiteenlopende onderdelen van de realisatie van de doelstellingen van het Huis, van gastheer/gastvrouw tot aan programmering, inrichting en begeleiding van exposities en activiteiten.

MEDEWERKER FONDSEN EN SUBSIDIES

Je onderzoekt brengt mogelijk interessante fondsen en subsidies in kaart en onderzoekt welke kansen er liggen. Je adviseert daarbij de projectleiders en/of directie. Je zorgt ervoor dat de subsidies worden aangevraagd en beheert de subsidieprojecten. Ook verzorg je voortgangsrapportages en eindrapportages.

Werkzaamheden

–     Inventariseren fondsen en subsidiemogelijkheden

–     Adviseren projectleiders en directie

–     Schrijven van de subsidieaanvraag en begroting (samen met projectleider en/of medewerker communicatie)

–     Voortgangsrapportages en eindrapportages opstellen

Gevraagd

Je hebt voldoende kennis en kunde om de subsidieaanvragen en fondsenwerving voor jouw rekening te nemen of bent in staat om je de materie snel eigen te maken;

Je werkt secuur en accuraat;

Je kunt op een verantwoorde manier omgaan met privacygevoelige informatie;

Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar;

Je bent initiatiefrijk en oplossingsgericht;

Dan zoeken wij jou!

Aangeboden

Wij bieden een plezierige en leerzame werkomgeving die volop in beweging is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij er uit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuursector in, dan bieden we jou in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis de mogelijkheid om de eerste stappen hiervoor te ondernemen. Of heb je veel ervaring met subsidies en je wilt ons (tijdelijk) ondersteunen met overdracht van je kennis?

INTERESSE?
Herken je jezelf in het profiel, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie naar huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl

Vanzelfsprekend is het mogelijk om bovenstaande vacature te combineren met andere werkzaamheden voor het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met onze directeur Belinda de Hosson op telefoonnummer 06 – 22 99 49 64