Expositiebouwer

Vacatures : vrijwilligersfunctie


Wil jij betrokken zijn bij exposities en evenementen die te maken hebben met de rijke geschiedenis van Nijmegen? Solliciteer dan voor de vrijwilligersfunctie van

Expositiebouwer
bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

ALGEMEEN

De Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis maakt mensen bewust van en betrekt ze bij de materiële en de immateriële geschiedenis van (het Rijk van) Nijmegen en de Nijmegenaren. De Stichting beoogt haar doel te bereiken door onder meer het exploiteren van een publieksgericht Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, als een laagdrempelige en toegankelijke plaats voor ontmoeten, informeren, ervaren, leren, samenwerken, co-creëren etc.

Het Huis heeft een horizontale organisatie, waarin de leiding samen met vrijwilligers en met de bewoners van de stad en regio werkt aan de realisatie van de doelstellingen van het Huis. Mede als gevolg van beperkte middelen en een minimale staf in dienstverband zijn vrijwilligers onmisbaar in uiteenlopende onderdelen van de realisatie van de doelstellingen van het Huis, van gastheer/gastvrouw tot aan programmering, inrichting en begeleiding van exposities en activiteiten.

KLUSSEN IN HET HUIS VAN DE NIJMEEGSE GESCHIEDENIS

Het team programmering is onlangs opgericht en houdt zich bezig met alle activiteiten binnen de stichting. Sommige worden volledig verzorgd door partijen uit de stad, andere volledig in eigen beheer inclusief op- en afbouw. Daarvoor gebruiken we meestal een standaard expositiesysteem, maar is het soms ook nodig om iets nieuws te bouwen of te veranderen aan de expositiewanden.

Ook zijn er zo nu en dan klusjes uit te voeren in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, van verplaatsen van meubels tot reparaties aan spullen die kapot zijn gegaan.

WERKZAAMHEDEN

  • Opbouwen en afbreken van exposities
  • Reparatiewerkzaamheden
  • Diverse andere voorhanden werkzaamheden

Gevraagd

Lijkt het je interessant om in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis bij te dragen aan de exposities en uitstraling van ons expositiehuis?

Ben je handig en wil je jouw talent inzetten voor de cultuurhistorie van Nijmegen?

Kun je met minimale middelen het maximale realiseren?

Ben je daarnaast regelmatig bij de op- en afbouw van exposities (vooral op maandagen) en activiteiten beschikbaar?

Dan zoeken wij jou!

Aangeboden

Wij bieden een plezierige en leerzame werkomgeving die volop in beweging is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij er uit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuursector in, dan bieden we jou in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis de mogelijkheid om de eerste stappen hiervoor te ondernemen

INTERESSE?
Herken je jezelf in het profiel, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie naar huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl

Vanzelfsprekend is het mogelijk om bovenstaande vacature te combineren met andere werkzaamheden voor het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met onze directeur Belinda de Hosson op telefoonnummer 06 – 22 99 49 64