Medewerker fotografie en film

Vacatures : vrijwilligersfunctie


Wil jij betrokken zijn bij exposities en evenementen die te maken hebben met de rijke geschiedenis van Nijmegen? Solliciteer dan voor de vrijwilligersfunctie van

Medewerker fotografie en film

bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

ALGEMEEN

De Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis maakt mensen bewust van en betrekt ze bij de materiële en de immateriële geschiedenis van (het Rijk van) Nijmegen en de Nijmegenaren. De Stichting beoogt haar doel te bereiken door onder meer het exploiteren van een publieksgericht Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, als een laagdrempelige en toegankelijke plaats voor ontmoeten, informeren, ervaren, leren, samenwerken, co-creëren etc.

Het Huis heeft een horizontale organisatie, waarin de leiding samen met vrijwilligers en met de bewoners van de stad en regio werkt aan de realisatie van de doelstellingen van het Huis. Mede als gevolg van beperkte middelen en een minimale staf in dienstverband zijn vrijwilligers onmisbaar in uiteenlopende onderdelen van de realisatie van de doelstellingen van het Huis, van gastheer/gastvrouw tot aan programmering, inrichting en begeleiding van exposities en activiteiten.

MEDEWERKER FOTOGRAFIE EN FILM

Het team Marketing en Communicatie is onlangs opgericht en houdt zich bezig met marketinguitingen van de stichting, maar ook met het redigeren van teksten bij de exposities en de visuele aspecten van marketing en communicatie. Je gaat op zoek naar historisch foto- en filmmateriaal en/of maakt zelf foto’s en films voor social media, de website en op termijn ook documentaires over de geschiedenis van (het Rijk van) Nijmegen.

Gevraagd

Hou je van fotografie en/of film én de geschiedenis van (het Rijk van) Nijmegen?

Ben je visueel ingesteld en heb je oog voor detail?

Kun je met minimale middelen het maximale realiseren?

Ben je daarnaast minimaal  4 uur per week beschikbaar?

Dan zoeken wij jou!

Aangeboden

Wij bieden een plezierige en leerzame werkomgeving die volop in beweging is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij er uit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuursector in, dan bieden we jou in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis de mogelijkheid om de eerste stappen hiervoor te ondernemen. Of heb je veel ervaring met fotografie en/of film en je je inzetten voor de visuele geschiedenis van (het Rijk van) Nijmegen? 

INTERESSE?
Herken je jezelf in het profiel, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie naar huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl

Vanzelfsprekend is het mogelijk om bovenstaande vacature te combineren met andere werkzaamheden voor het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met onze directeur Belinda de Hosson op telefoonnummer 06 – 22 99 49 64