Projectleider Educatie

Vacatures : vrijwilligersfunctie


Wil jij het educatief programma over de rijke geschiedenis van Nijmegen vormgeven? Solliciteer dan voor de vrijwilligersfunctie van

Projectleider Educatie

bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

ALGEMEEN

De Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis maakt mensen bewust van en betrekt ze bij de materiële en de immateriële geschiedenis van (het Rijk van) Nijmegen en de Nijmegenaren. De Stichting beoogt haar doel te bereiken door onder meer het exploiteren van een publieksgericht Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, als een laagdrempelige en toegankelijke plaats voor ontmoeten, informeren, ervaren, leren, samenwerken, co-creëren etc.

Het Huis heeft een horizontale organisatie, waarin de leiding samen met vrijwilligers en met de bewoners van de stad en regio werkt aan de realisatie van de doelstellingen van het Huis. Mede als gevolg van beperkte middelen en een minimale staf in dienstverband zijn vrijwilligers onmisbaar in uiteenlopende onderdelen van de realisatie van de doelstellingen van het Huis, van gastheer/gastvrouw tot aan programmering, inrichting en begeleiding van exposities en activiteiten.

PROGRAMMERING

Het team programmering houdt zich bezig met alle activiteiten binnen de stichting waaronder het onderwijsprogramma verbonden aan de exposities, de canon van Nijmegen en activiteiten in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Als projectleider educatie ontwikkel, organiseer en coördineer je het educatieve programma van de stichting. Het educatieve programma vindt tijdens maar ook buiten schooltijden plaats. Je stelt voor de activiteiten een begroting op en voert de daarbij behorende administratie.

Werkzaamheden

  • Bedenken en organiseren van educatieve presentaties en activiteiten;
  • Onderhouden van contacten met cultuurhistorische organisaties en het onderwijs in de regio Nijmegen;
  • Samenwerken aan exposities en activiteiten in projectteams;
  • Bijwonen van projectgroep-overleggen en team overleggen programmering;

Gevraagd

Lijkt het je interessant om in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis het educatieve programma vorm te geven?;

Ben je proactief en zit je vol ideeën over vernieuwende vormen van erfgoededucatie?;

Ben je creatief, innovatief en bevlogen?;

Kun je met minimale middelen het maximale realiseren?

Ben je daarnaast minimaal  4 uur per week beschikbaar?

Dan zoeken wij jou!

Aangeboden

Wij bieden een plezierige en leerzame werkomgeving die volop in beweging is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij er uit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuursector in, dan bieden we jou in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis de mogelijkheid om de eerste stappen hiervoor te ondernemen en een netwerk op te bouwen. Of misschien ben je met pensioen en op zoek naar een interessante en leerzame omgeving om je passie voor geschiedenis te delen met de Nijmeegse jeugd.

INTERESSE?

Herken je jezelf in het profiel, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie naar huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met onze directeur Belinda de Hosson op telefoonnummer 06 – 22 99 49 64