Educatiemedewerker

Vacatures : vrijwilligersfunctie


Wil jij educatieve programma’s over de rijke geschiedenis van Nijmegen vormgeven? Dan is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op zoek naar jou!

Over ons

Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis wil mensen betrekken bij en bewust maken van de rijke geschiedenis van Nijmegen en haar omgeving. Wij bevinden ons in de Mariënburgkapel in hartje centrum; een laagdrempelige plek voor ontmoeting, leren, ervaren en samenwerken. We organiseren onder meer tentoonstellingen en lezingen.

Het Huis heeft een horizontale organisatie, waarin de leiding samen met vrijwilligers en met de bewoners van de stad en regio werkt aan het beleefbaar maken van de geschiedenis. Mede als gevolg van beperkte middelen en een minimale staf in dienstverband zijn vrijwilligers onmisbaar in het Huis. Van ontvangst tot aan programmering, vormgeving, fondsenwerving en communicatie.

Wat ga je doen?

Als medewerker Educatie word je lid van het Educatie team dat gezamenlijk het educatieve programma van de stichting bedenkt, organiseert en coördineert. Het educatieve programma omvat presentaties en activiteiten rondom onze tentoonstellingen, maar ook rondom projecten zoals de Canon van Nijmegen en overige activiteiten van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Je stelt een creatief, innovatief, inclusief en informatief educatieprogramma op en voert dit uit. Je stelt voor de activiteiten een begroting op en je voert de daarbij behorende administratie. Ook initieer je en onderhoud je contacten met het onderwijs en cultuurhistorische organisaties in regio Nijmegen.

Functieprofiel

  • Je bent proactief en zit vol ideeën over vernieuwende vormen van erfgoededucatie
  • Je kunt je goed inleven in de diverse doelgroepen van het Huis
  • Je bent creatief, innovatief en organisatorisch sterk
  • Je bent flexibel beschikbaar voor minimaal 4 uur per week
  • Je kunt met minimale middelen het maximale realiseren

Wat bieden wij?

Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in beweging is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij eruit wilt halen. Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk in cultureel en historisch Nijmegen uit te breiden en professionele ervaring op te doen in het ontwikkelen en organiseren van culturele en historische exposities en activiteiten.

Interesse?

Herken je jezelf in het profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie naar vacatures@hvdng.nl. Vanzelfsprekend is het mogelijk om bovenstaande vacature te combineren met andere werkzaamheden voor het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Voor inhoudelijke vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met onze directeur Jurjen Weemstra (+31 6 53480208).