Projectleider Programmering

Vacatures : vrijwilligersfunctie


Heb jij altijd al zelf tentoonstellingen willen ontwikkelen? Wil jij betrokken zijn bij exposities en evenementen die te maken hebben met de rijke geschiedenis van Nijmegen? Dan is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op zoek naar jou!

Over ons

Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis wil mensen betrekken bij en bewust maken van de rijke geschiedenis van Nijmegen en haar omgeving. Wij bevinden ons in de Mariënburgkapel in hartje centrum; een laagdrempelige plek voor ontmoeting, leren, ervaren en samenwerken. We organiseren onder meer tentoonstellingen en lezingen.

Het Huis heeft een horizontale organisatie, waarin de leiding samen met vrijwilligers en met de bewoners van de stad en regio werkt aan het beleefbaar maken van de geschiedenis. Mede als gevolg van beperkte middelen en een minimale staf in dienstverband zijn vrijwilligers onmisbaar in het Huis. Van ontvangst tot aan programmering, vormgeving, fondsenwerving en communicatie.

Wat ga je doen?

Als Projectleider Programmering ben je onderdeel van een team projectleiders en -ondersteuners die vorm geven aan ons aanbod. Je neemt een leidende rol aan in de organisatie van onze tentoonstellingen, workshops, lezingen, optredens en andere activiteiten. Bij activiteiten verzorgd door externen, ben je contactpersoon en adviseur. Bij eigen initiatieven steek je zelf de handen uit de mouwen, stuur je andere vrijwilligers aan en onderhoud je contact met externe partners.

Functieprofiel

  • Je wil een actieve bijdrage leveren aan de programmering in de Nijmeegse ‘huiskamer’ voor cultuur, erfgoed en geschiedenis
  • Je zit vol ideeën over creatieve, innoverende en informatieve exposities en activiteiten geschikt voor een brede doelgroep
  • Je schrikt niet terug van een leidende rol binnen de realisatie van activiteiten, binnen en buiten het Huis
  • Je kunt met minimale middelen het maximale realiseren
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar

Wat bieden wij?

Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in beweging is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij eruit wilt halen. Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk in cultureel en historisch Nijmegen uit te breiden en professionele ervaring op te doen in het ontwikkelen en organiseren van culturele en historische exposities en activiteiten.

Interesse?

Herken je jezelf in het profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie naar vacatures@hvdng.nl. Vanzelfsprekend is het mogelijk om bovenstaande vacature te combineren met andere werkzaamheden voor het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Voor inhoudelijke vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met onze coördinator Huub Vilé (06 48907179).