Projectleider programmering

Vacatures : vrijwilligersfunctie


Wil jij betrokken zijn bij exposities en evenementen die te maken hebben met de rijke geschiedenis van Nijmegen? Solliciteer dan voor de vrijwilligersfunctie van

Projectleider programmering
bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

ALGEMEEN

De Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis maakt mensen bewust van en betrekt ze bij de materiële en de immateriële geschiedenis van (het Rijk van) Nijmegen en de Nijmegenaren. De Stichting beoogt haar doel te bereiken door onder meer het exploiteren van een publieksgericht Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, als een laagdrempelige en toegankelijke plaats voor ontmoeten, informeren, ervaren, leren, samenwerken, co-creëren etc.

Het Huis heeft een horizontale organisatie, waarin de leiding samen met vrijwilligers en met de bewoners van de stad en regio werkt aan de realisatie van de doelstellingen van het Huis. Mede als gevolg van beperkte middelen en een minimale staf in dienstverband zijn vrijwilligers onmisbaar in uiteenlopende onderdelen van de realisatie van de doelstellingen van het Huis, van gastheer/gastvrouw tot aan programmering, inrichting en begeleiding van exposities en activiteiten.

PROGRAMMERING

Het team programmering is onlangs opgericht en houdt zich bezig met alle activiteiten binnen de stichting. Sommige worden volledig verzorgd door partijen uit de stad, andere volledig in eigen beheer. De teamleden zullen op termijn als projectleider verbonden zijn aan de exposities en activiteiten, waaronder workshops, lezingen, optredens, die we aanbieden.

Ook  vertegenwoordigen de teamleden de stichting bij netwerkoverleggen op het gebied van Cultuur Historie zoals CPRN en 024 Geschiedenis.

Werkzaamheden

– Projectmanagement van kleine en grote activiteiten

– Onderhouden van contacten met cultuurhistorische organisaties

– Samenstellen projectteam (binnen het vrijwilligersteam en geïnteresseerden in de stad en regio)

– Als lid van de werkgroep programmering woon je werkgroepoverleggen bij

– Optioneel: initiëren nieuwe activiteiten en exposities

– Optioneel: bijwonen overleggen cultuur historische organisaties

Gevraagd

Lijkt het je interessant om in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een actieve bijdrage te leveren aan de programmering van exposities en activiteiten?

Ben je proactief en zit je vol ideeën over vernieuwende exposities en activiteiten die soms jong, soms oud en dan weer beide aanspreekt?

Kun je met minimale middelen het maximale realiseren?

Ben je daarnaast minimaal  4 uur per week beschikbaar?

Dan zoeken wij jou!

Aangeboden

Wij bieden een plezierige en leerzame werkomgeving die volop in beweging is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij er uit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuursector in, dan bieden we jou in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis de mogelijkheid om de eerste stappen hiervoor te ondernemen en een netwerk op te bouwen.

INTERESSE?

Herken je jezelf in het profiel, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur jouw sollicitatiebrief met motivatie naar huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met onze directeur Belinda de Hosson op telefoonnummer 06 – 22 99 49 64