Vrijwilliger beeldcommunicatie

Fotograaf, filmer en vlogger! Solliciteer bij ons!

In de historische Mariënburgkapel in hartje Nijmegen creëert het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een plek waar iedereen welkom is om het rijke verleden van de regio te ontdekken, Nijmeegse verhalen te vertellen en jezelf te ontwikkelen. Onze tentoonstellingen en activiteiten zijn voor en van alle Nijmegenaren. Wij hebben een actieve en betrokken rol in het erfgoedveld en verbinden bewoners, bezoekers, ondernemers en andere instellingen. Hiervoor gebruiken we niet alleen de kapel als ruimte voor exposities en lezingen, maar organiseren we ook activiteiten in de stad.

Wat ga je doen?
We zoeken vrijwilligers die een specialist zijn op het gebied van beeldcommunicatie. Je komt terecht in een – bescheiden – pool van vrijwilligers op dit gebied. Het gaat ons om video en fotografie.  

Voor fotografie zoeken wij iemand die beschikt over een goede fotocameradie niet alleen mooie foto’s in opdracht voor ons maakt, maar deze ook kan bewerken ten behoeve van onze communicatie on- en offline. We willen graag foto’s van onze tentoonstellingen (vier maal per jaar) en elke keer dat er een lezing bij ons wordt gehouden (ongeveer eens per maand). Daarnaast hebben we losse opdrachten voor een wekelijkse post op social media (#DinsdagDetail) waarin we onze volgers de vraag voorleggen wie het gebouw of de straat of de persoon herkent uit het verleden. Het aantal opdrachten per week kan verschillen, maar het is nooit meer dan twee.

Voor video zoeken wij iemand die beschikt over een eigen videocamera en die voor ons in opdracht korte video’s maakt voor online gebruik. Je maakt de video’s niet alleen, je monteert deze ook en brengt ze in onze huisstijl. Het gaat om opdrachten die we graag bij je willen uitzetten bijvoorbeeld een mooie ‘making of’-video van een tentoonstelling (vier maal per jaar), een bezoek van een hoogwaardigheidsbekleder (burgemeester) of bij een gastoptreden (hooguit vijf maal per jaar). We hebben allemaal een smartphone, maar we zoeken iemand die hierin net iets meer is gespecialiseerd en het aardig vindt om ons af en toe te helpen met die video-opnamen.

Wat neem jij mee?

  • Je hebt affiniteit met communicatie, cultuur en (regionale) geschiedenis
  • Je bent proactief en werkt snel en precies
  • Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar

Wat hebben wij te bieden?
Je komt terecht in een klein team waarbinnen je de ruimte krijgt om praktijkervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen in een verantwoordelijke rol.  Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in ontwikkeling is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij eruit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuursector in of als communicatiemedewerker aan de slag? Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk in cultureel, creatief en communicatief Nijmegen uit te breiden en professionele ervaring op te doen.

Dus zoek je een maatschappelijke stage, ben je een gepensioneerde, een student, ben je  in-between jobs, of zoek je anderszins een zinvolle invulling van wat vrije uren? Meld je dan bij ons! Stuur jouw motivatie naar vacatures@hvdng.nl. Wij nodigen je graag uit voor een kennismaking. Voor inhoudelijke vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Huub Vilé: 06 83589917.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.