Vrijwilliger Fondsenwerving

Heb jij een hart voor cultuur, erfgoed en geschiedenis? Draag dan jouw steentje bij aan onze laagdrempelige locatie voor ontmoeting en cultuurhistorie! Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is op zoek naar een vrijwilliger fondsenwerving voor het uitrollen van ons sponsorbeleid en vriendenprogramma.

In de Mariënburgkapel in hartje Nijmegen is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een plek waar iedereen welkom is om het rijke verleden van onze regio te ontdekken, om jouw verhaal te vertellen en om jezelf te ontwikkelen. Onze tentoonstellingen en activiteiten zijn voor en van alle Nijmegenaren. Wij nemen een actieve en betrokken rol aan in het erfgoedveld en zoeken de verbinding met bewoners, bezoekers, ondernemers en andere instellingen.

Wat ga je doen?

In nauwe samenwerking met onze fondsenwerver ga je aan de slag met het uitrollen van het vriendenprogramma van het Huis. Mensen kunnen hierbinnen ‘vriend’ worden van het Huis, in ruil daarvoor krijgen ze speciale toegang, uitnodigingen voor openingen, een nieuwsbrief etc. Je ondersteunt onze fondsenwerver met het onderhouden van het contact met onze vrienden: het opstellen van de Vriendennieuwsbrief, het beheren van de mailbox en de administratie van de vrienden in ons crm-systeem. Bovendien denk je mee over het beleid rond onze vrienden: hoe kunnen we mensen enthousiast maken over het sponsoren van de activiteiten van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis? 

Naast het vriendenprogramma richt je je samen met onze fondsenwerver op het contact leggen met bedrijven die het Huis zouden willen sponsoren. Ook voor hen organiseer je evenementen en activiteiten.

Functieprofiel

  • Je hebt affiniteit met fondsenwerving, cultuur en geschiedenis
  • Je bent proactief en werkt snel en precies
  • Je hebt affiniteit met de organisatie van evenementen
  • Je bent sociaal en weet hoe je in verschillende sociale contexten het beste je visitekaartje af kan geven
  • Je hebt interesse in cultuur, erfgoed en (regionale) geschiedenis
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar

Wat hebben wij te bieden?

Je komt terecht in een klein team van hoofdzakelijk studenten en starters waarbinnen je de ruimte krijgt om praktijkervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen in een verantwoordelijke rol.  Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in ontwikkeling is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij eruit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later in de cultuursector in of als fondsenwerver aan de slag? Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk in cultureel, creatief en communicatief Nijmegen uit te breiden en professionele ervaring op te doen.

Enthousiast geworden? Stuur jouw motivatie naar vacatures@hvdng.nl. Wij nodigen je graag uit voor een kennismaking! Voor inhoudelijke vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Huub Vilé: 06 83589917.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.