Vrijwilliger online communicatie

Is online jouw ding? Solliciteer bij ons!

In de historische Mariënburgkapel in hartje Nijmegen creëert het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een plek waar iedereen welkom is om het rijke verleden van de regio te ontdekken, Nijmeegse verhalen te vertellen en jezelf te ontwikkelen. Onze tentoonstellingen en activiteiten zijn voor en van alle Nijmegenaren. Wij hebben een actieve en betrokken rol in het erfgoedveld en verbinden bewoners, bezoekers, ondernemers en andere instellingen. Hiervoor gebruiken we niet alleen de kapel als ruimte voor exposities- en lezingen, maar organiseren we ook activiteiten in de stad.

Wat ga je doen?
Wij zoeken iemand die ons gaat helpen bij het juist inzetten van onze online kanalen, deze monitort en maandelijks statistieken aanlevert. Die statistieken mag je voorzien van een analyse, duiding en aanbevelingen voor een eventuele strategiewijziging van onze online communicatie. Als team marketing & communicatie plaatsen we vanuit een contentplanner posts op social media en berichten op de website, maar we worden graag bijgestaan door iemand die ons adviseert in een effectieve communicatie online. Helemaal fantastisch zou het zijn als je een online community kunt vormen met nieuwe doelgroepen en kunt nagaan waar onze doelgroepen zich online bewegen en hierbij weet aan te sluiten. Kijk maar eens op onze social kanalen of website en zie hoe we nu communiceren.

Wij werken in principe allemaal vanuit huis en ontmoeten elkaar voor een avondvergadering eens in de zes weken. Vanaf april hebben we ook weer een kantoorruimte in de Mariënburgkapel, hartje Nijmegen. Desgewenst kun je ook vandaaruit werken.

Functieprofiel

  • Je hebt affiniteit met communicatie, cultuur en (regionale) geschiedenis
  • Je hebt kennis van online communicatiemiddelen en weet welke middelen je op welk moment inzet om doelgroepen te bereiken
  • Je bent proactief en je werkt snel en precies
  • Je hebt een vlotte pen en goede redactionele vaardigheden
  • Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar

Wat hebben wij te bieden?
Je komt terecht in een klein team waarbinnen je de ruimte krijgt om praktijkervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen in een verantwoordelijke rol.  Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in ontwikkeling is. Een omgeving die niet alleen belang hecht aan jouw bijdrage aan het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, maar ook wat jij eruit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuursector in of als communicatiemedewerker aan de slag? Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk in cultureel, creatief en communicatief Nijmegen uit te breiden en professionele ervaring op te doen.

Dus zoek je een maatschappelijke stage, ben je een gepensioneerde, een student, ben je in-between jobs, of zoek je anderszins een zinvolle invulling van wat vrije uren? Meld je dan bij ons! Stuur jouw motivatie naar vacatures@hvdng.nl. Wij nodigen je graag uit voor een kennismaking. Voor inhoudelijke vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Huub Vilé: 06 83589917.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.