Webmaster

Heb jij gevoel voor IT of zou je dit graag willen leren en heb je hart voor cultuur, erfgoed en geschiedenis? Dan is het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis op zoek naar jou!

OVER ONS

Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is hét startpunt voor iedereen die betrokken is bij en meer van de geschiedenis van het Rijk van Nijmegen wil weten. Wij bevinden ons in de Mariënburgkapel in hartje centrum; een laagdrempelige plek waar we onder meer tentoonstellingen en lezingen organiseren. We hebben twee speerpunten:

  1. Het Huis biedt een podium aan (historische) verhalen van mensen, wijken en gemeenschappen;
  2. We zijn (on- en offline) dé kennisbank én regisseur op het gebied van de geschiedenis van het Rijk van Nijmegen.

Het Huis timmert hard aan de weg om te professionaliseren en door te groeien naar een meer volwassen, gevestigde erfgoedinstelling.

Het Huis heeft een horizontale organisatie, waarin de vaste staf samen met vrijwilligers en met de bewoners van de stad en regio werkt aan het beleefbaar maken van de geschiedenis. Mede als gevolg van beperkte middelen en een minimale staf in dienstverband zijn vrijwilligers onmisbaar in het Huis. Van ontvangst tot aan programmering, vormgeving, fondsenwerving en communicatie.

WAT GA JE DOEN?

Als ‘Website beheerder’ bij het Huis krijg je de ruimte om jouw creatieve digitale ideeën in de praktijk te brengen. Je bent in de lead om samen met de vaste staf en het Marketing & Communicatie team een WordPress website te ontwikkelen en te beheren. Op basis van ons nieuwe bedrijfsplan en aan de hand van onze huisstijl geef je vorm aan een aansprekende, uitnodigende website.

FUNCTIEPROFIEL

  • Je hebt hart voor erfgoed;
  • Je zit vol creatieve (digitale) ideeën;
  • Je vindt het leuk om mee te denken over de huisstijl en uitstraling van het Huis;
  • Je kunt goed zelfstandig werken, maar hebt oog voor het feit dat een mooie website ontwikkelen een teamprestatie is;
  • Je kunt met minimale middelen het maximale realiseren;
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed;
  • Je bent gemiddeld minimaal 4 uur per week beschikbaar.

WAT BIEDEN WIJ?

Wij bieden een open, gezellige en leerzame werkomgeving die volop in beweging is. Een omgeving die niet alleen oog heeft voor jouw bijdrage aan het Huis, maar ook voor wat jij eruit wilt halen. Wil je bijvoorbeeld als student later de cultuur- of erfgoedsector in of als IT-medewerker aan de slag? Deze functie biedt de mogelijkheid je netwerk in cultureel en creatief Nijmegen uit te breiden en IT-ervaring op te doen.

INTERESSE?

Herken je jezelf in het profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren! Stuur jouw sollicitatiebrief met korte motivatie naar vacatures@hvdng.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met onze directeur Jurjen Weemstra: 0653480208.

Vanzelfsprekend is het mogelijk om bovenstaande vacature te combineren met andere werkzaamheden voor het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.