header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

'My generation. Een halve eeuw Nijmeegse popcultuur'

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Versie door Huis5 (overleg | bijdragen) op 29 jan 2014 om 17:36
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Expositie My generation

My Generation. "Een halve eeuw" Nijmeegse popcultuur

Expositie 28 sept. 2013 t/m 4 febr. 2014. Gratis toegang.

Stad van Indorockers en de roemruchte Stella Kelder. Van ontelbare beatbands en Frank Boeijen. Van Diogenes, Radio Rataplan en Doornroosje, met punkbands en daarna dance. Dat is Nijmegen. Of denkt je aan de Matrixx, Tina Turner in de Goffert, of rockgroep De Staat? Het is allemaal te zien in de tentoonstelling over 50 jaar Nijmeegse popcultuur..


Over popmuziek in Nijmegen heeft jong en oud zijn verhaal. Beleef het in de expositie ‘My Generation. Een halve eeuw Nijmeegse popcultuur’. Met verhalen en foto’s, films en affiches uit privébezit en het Regionaal Archief Nijmegen. En er is muziek! Je staat oog in oog met bands en muzikanten, podia, hotspots en het publiek van toen en nu.

Nijmegen groeide in een halve eeuw uit tot een dynamische popstad. Een kweekvijver voor talent. Vaak tegendraads maar altijd vol initiatief. Kijk mee en deel jouw herinneringen: de geschiedenis van de stad is nooit af.

Er zijn volop activiteiten in het Huis:

• Filmvertoningen: 'Stella by Starlight’ van Huub Hofs over de Stellakelder en ‘Roosje Leeft’ van Dziga over poppodium Doornroosje • ‘live’podium • Popmuziek tijdens de 24 uur van de Nijmeegse geschiedenis • Scholierenmanifestatie, samen met LUX, het Regionaal Archief Nijmegen en de Centrale Bibliotheek De Mariënburg

Bekijk 500 affiches van Doornroosje en foto’s van Nijmeegse popcultuur online op Flickr en in de Digitale Studiezaal.

Raak al in de juiste popstemming in september. Kijk voor een uitgebreid programma op Nijmegen direct of download de flyer.

WOL-13102-flyerA5-WTK-LR-1.jpg

En kom vanaf 28 september in het Huis kijken en luisteren naar wat de Waalstad sinds eind jaren vijftig te bieden heeft op popgebied. Zorg dat je kunt vertellen dat je er erbij geweest bent, bij ‘My generation. Een halve eeuw Nijmeegse popcultuur’.

Bezoek ook de tentoonstelling ARCHITECTUUR VAN POPPODIA IN NEDERLAND in het Archirectuurcentrum Nijmegen, gevestigd in De Lindenberg. De expositie ARCHITECTUUR VAN POPPODIA IN NEDERLAND is verlengd tot en met 5 januari 2014.

www.architectuurcentrumnijmegen.nl.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden