header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Categorie:Begraafplaatsen

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Versie door RAN2 (overleg | bijdragen) op 21 dec 2009 om 14:28 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Op basis van een onderzoek naar begraafplaatsen in Nijmegen uit de negentiende en twintigste eeuw is er een overzicht van Nijmeegse begraafplaatsen die werden aangeleg…')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Op basis van een onderzoek naar begraafplaatsen in Nijmegen uit de negentiende en twintigste eeuw is er een overzicht van Nijmeegse begraafplaatsen die werden aangelegd als uitvloeisel van het op 1 januari 1829 ingaande Koninklijk Besluit van 22 augustus 1827, dan wel op grond van dat besluit in gebruik mochten blijven.

De inleidende tekst Begraven en cremeren geeft aan de hand van vooral de nationale wetgeving een overzicht van de lijkbezorging in Nijmegen in de afgelopen twee eeuwen.

Per begraafplaats is er een korte geschiedenis met vermelding van jaar van ingebruikneming, jaar van sluiting, het algemene of bijzondere karakter van de begraafplaats en de beschikbare jaargangen van begraafregisters. Er zijn ook verwijzingen naar de gebruikte bronnen, een of meer foto’s en in een aantal gevallen ook lijsten van de begraven personen.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden