header ophalen mislukthttps://www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/header-wiki/

Categorie:Portretten oorlogsdoden

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Versie door RAN2 (overleg | bijdragen) op 4 feb 2013 om 16:50
Ga naar: navigatie, zoeken
De Tweede Wereldoorlog in Nijmegen
CanonicoonWO2.jpg
Alles over de Tweede Wereldoorlog in Nijmegen in het Digitale Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Lees verder>>>

De Werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen brengt met een reeks audiovisuele portretten in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een aantal Nijmeegse oorlogsdoden speciaal onder de aandacht. De presentaties zijn een nadere uitwerking van een klein aantal van de vele portretten die op de website www.oorlogsdodennijmegen.nl te vinden zijn.

Sinds 2008 werken deskundigen van het Regionaal Archief Nijmegen, de Radboud Universiteit Nijmegen, het Nationaal Bevrijdingsmuseum en het stedelijke 4 en 5 mei Comité aan het uitbouwen van de website www.oorlogsdodennijmegen.nl. Zo willen zij een digitaal monument oprichten voor alle oorlogsslachtoffers, zowel burgers als militairen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in de omgeving van Nijmegen.

Bezoekers van het Huis kunnen de portretten komen bekijken op een TV-scherm in de speciale hoek waar de werkgroep ook zijn informatiemateriaal heeft liggen. Alle portretten zijn ook opgenomen in het Digitale Huis bij de artikelen over de slachtoffers en te zien op het Youtube-kanaal van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Heeft u informatie over Nijmeegse oorlogsslachtoffers dan kunt u uw gegevens doorgeven aan info@oorlogsdodennijmegen.nl.

KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden