header wiki – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Handhavingsambtenaar Service Organisatie regio Nijmegen

Uit Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Versie door RAN35 (overleg | bijdragen) op 24 aug 2017 om 10:28 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Organisatie |Categorie1=9.1 Milieuzorg |Identificatiecode=3048 |Soort entiteit=Organisatie |Beginjaar=1999 |Eindjaar=2004 |Geschiedenis=In de provincie Gelderland...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Algemene gegevens
Naam : Handhavingsambtenaar Service Organisatie regio Nijmegen
Andere naam (namen):

Bestaansperiode: 1999 - 2004
Rechtsvorm: Overheid
Voorganger(s):

Opvolger(s):

Hoger orgaan:

Archief
Het archief van deze organisatie is in beheer bij het Regionaal Archief Nijmegen. De toegang met de beschrijving van de stukken is bereikbaar via deze link:
Icoon archief.png
Naar beschrijving archief

Geschiedenis

In de provincie Gelderland werden acht regio’s gevormd, met bijbehorende Service Organisaties. Er was een gezamenlijke strategie en een wederzijdse informatievoorziening. In 1999 werd er een convenant getekend voor de regio Nijmegen voor een periode van vijf jaar. De Service Organisatie had kantoor bij de Gemeenschappelijke Regeling Milieu Afvalverwerking Regio Nijmegen (MARN). In 2004 vond de eindevaluatie plaats, in 2005 werd de organisatie opgeheven en werden de taken ondergebracht bij de MARN.

Taken en activiteiten

De handhavingsambtenaar werkte samen met het openbaar ministerie en de politie op bestuurlijk én inhoudelijk vlak om uitvoering te geven aan de milieuwetgeving. Dit gebeurde door het toepassen van de handhavingsregels en door het uitvoeren van projecten als ‘Project illegale stort’ en ‘Project implementatie vuurwerkbesluit’.

Organisatie

De organisatie bestaat uit een Algemeen Bestuur, een Dagelijks Bestuur en een Commissie van Advies. De administratieve uitvoering wordt in handen gelegd van de gemeente Nijmegen omdat daar ook de nodige deskundigheid aanwezig is.

Locatie

-:Nijmegen

Verantwoording

Inleiding van de toegang op het archief door Petra Zeeuwen (2016) en Charlotte Gottmer (2017). (2017)KENNISBANK
Verder graven in de historie van stad en omgeving
FACEBOOK
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Huis
EDUCATIE
Projecten en maatwerk voor het onderwijs
VERHALEN
Verteld verleden